25 maart 2018 - 10:00 t/m 17:00 €7,50

Kunst op zondag op 25 maart

Onder de noemer Kunst op Zondag presenteert het Gemeentemuseum op verschillende zondagen dit jaar een gevarieerd programma voor het hele gezin. Of je nu meer wil weten over de  tentoonstellingen, de highlights uit de collectie, de ontdekkingen die onze conservatoren doen, of juist op zoek bent naar ontspanning en vermaak, op deze zondagen biedt het museum voor elk wat wils. Leer en ontdek meer tijdens een lezing of rondleiding. Of geniet van een uniek concert en ga daarna gezellig samen creatief aan de slag in het Open Familieatelier. Goed om te weten: voor bezoekers t/m 18 jaar is de toegang tot het museum gratis!

Rondleiding Max Liebermann

Loop op zondag 25 maart mee met de rondleiding over de tentoonstelling Max Liebermann. Vanaf het einde van de negentiende eeuw bezoekt hij Holland elke zomer en vindt er inspiratie voor zijn schilderijen. De rondleiding voert door de grote tentoonstelling over deze beroemde Duitse kunstenaar die het Gemeentemuseum voor het eerst sinds 1980 organiseert. De rondleiding start op de eerste verdieping bij de ingang van de tentoonstelling. Wij vragen u iets eerder aanwezig te zijn i.v.m. het uitdelen van de ‘fluisterset’, zodat de rondleiding om 12.00 uur kan beginnen.

Tijd: 12:00 - 13:00 uur
Tentoonstelling: Max Liebermann
Prijs: €7,50,- p.p. (excl. museumentree); €5,- p.p. voor Vrienden van het Gemeentemuseum
Tickets: verkrijgbaar aan de kassa van het museum

Lezing González, Picasso en Vrienden

Conservator Laura Stamps geeft deze zondag een bijzondere lezing over de totstandkoming van de tentoonstelling González, Picasso en Vrienden. Julio González (1876 – 1942) wordt samen met Constantin Brancusi en Pablo Picasso als een van de belangrijkste beeldhouwers van de twintigste eeuw gezien. Zijn persoonlijke ontwikkeling - van metaalbewerker in de werkplaats van zijn vader in Barcelona tot avant-gardistisch beeldhouwer in Parijs – komt aan bod, evenals alle ins en outs van het tentoonstellings-vak. Na afloop van de lezing is er gelegenheid om na te praten met de conservator in de Tuinzaal van het museum.

Tijd: 13:30 - 14:30 uur
Tentoonstelling:  González, Picasso en Vrienden
Spreker: conservator Laura Stamps

Vertoning documentaire Julio González

Voor deze documentaire gaat filmmaker Barrie Gavin de gangen van Julio González na. Hij reist van Barcelona naar Parijs en de Franse Rivièra en bezocht kenners als Margit Rowell en vrienden als Hans Hartung. Ook de beeldhouwer Eduardo Chillida (1924 – 2002), die in zijn werk geïnspireerd is door González, komt uitgebreid aan het woord. De documentaire is de enige die over González is gemaakt en is hier in zijn geheel te zien.

Tijd: 15:00 - 16:00 uur
Locatie: aula
Taal: Engels
Prijs: gratis op vertoon van een geldig entreebewijs

Concert Michael Varekamp

Deze zondag trakteert trompettist en vocalist Michael Varekamp bezoekers van het Gemeentemuseum op een uniek concert. Op het programma staat een mix van bestaande nummers en eigen werk, geïnspireerd op jazz uit de hoogtijdagen van Art Deco, Swing en Cool Jazz. Laat u meevoeren door wat de Franse krant Le Monde omschrijft als ‘an astonishing sound and beautiful phrasing, to the honor and glory of jazz (…).’ Voor wie hem niet kent: Michael Varekamp is internationaal gelauwerd. Hij trad op in Jazz at Lincoln Center New York, ontving in Japan de Kobe Award en werkte onlangs met de Amerikaanse saxofonist Branford Marsalis. Momenteel trekt hij volle zalen met voorstellingen over onder anderen Louis Armstrong en Miles Davis.

Tijd: 15:00 - 16:30 uur
Prijs: gratis op vertoon van een geldig entreebewijs