25 februari 2018 - 10:00 t/m 17:00 €7,50

Kunst op zondag op 25 februari

Onder de noemer Kunst op Zondag presenteert het Gemeentemuseum op verschillende zondagen dit jaar een gevarieerd programma voor het hele gezin. Of je nu meer wil weten over de tentoonstellingen, de highlights uit de collectie, de ontdekkingen die onze conservatoren doen, of juist op zoek bent naar ontspanning en vermaak, op deze zondagen biedt het museum voor elk wat wils. Leer en ontdek meer tijdens een lezing of rondleiding. Of geniet van een uniek concert en ga daarna gezellig samen creatief aan de slag in het Open Familieatelier. Goed om te weten: voor bezoekers t/m 18 jaar is de toegang tot het museum gratis! 

 

 

Rondleiding González, Picasso en vrienden

Loop op zondag 25 februari mee met de rondleiding over de tentoonstelling González, Picasso en vrienden. In de tentoonstelling staat González’ ontwikkeling van ambachtsman naar avant-garde kunstenaar centraal. Met maar liefst 20 werken van Picasso wordt tevens hun vriendschap gevierd. De rondleiding start op de eerste verdieping bij de ingang van de tentoonstelling. Wij vragen u iets eerder aanwezig te zijn i.v.m. het uitdelen van de ‘fluisterset’, zodat de rondleiding om 12.00 uur kan beginnen.

Tijd: 12:00 - 13:00 uur
Tentoonstelling: González, Picasso en vrienden
Prijs: €7,50,- p.p. (excl. museumentree); €5,- p.p. voor Vrienden van het Gemeentemuseum
        

Lezing: Jean Brusselmans

Vraagt u zich weleens af hoe het museum erin slaagt zoveel moois te presenteren? Conservator Hans Janssen laat u kennis maken met Jean Brusselmans (1884-1953) en doet uitgebreid uit de doeken wat er allemaal komt kijken bij het maken van deze tentoonstelling. Voor kenners is deze Belgische expressionist al jarenlang een inspiratiebron, maar in Nederland heeft het grote publiek niet eerder de kans gehad om zijn schilderijen te kunnen bewonderen. Na afloop van de lezing is er gelegenheid om na te praten met de conservator in de Tuinzaal van het museum.

 

Tijd: 13:30 - 14:30 uur
Tentoonstelling: Jean Brusselmans
Spreker: conservator Hans Janssen
Prijs: €7,50,- p.p. (excl. museumentree); €5,- p.p. voor Vrienden van het Gemeentemuseum
        

Vertoning documentaire Julio González

Voor deze documentaire gaat filmmaker Barrie Gavin de gangen van Julio González na. Hij reist van Barcelona naar Parijs en de Franse Rivièra en bezocht kenners als Margit Rowell en vrienden als Hans Hartung. Ook de beeldhouwer Eduardo Chillida (1924 – 2002), die in zijn werk geïnspireerd is door González, komt uitgebreid aan het woord. De documentaire is de enige die over González is gemaakt en is hier in zijn geheel te zien.

Tijd: 15:00 - 16:00 uur
Locatie: aula
Taal: Engels
Prijs: gratis op vertoon van een geldig entreebewijs

Concert Michael Varekamp

Trompettist en vocalist Michael Varekamp trakteert bezoekers van het Gemeentemuseum op een uniek concert. Op het programma staat een mix van bestaande nummers en eigen werk, geïnspireerd op jazz uit de hoogtijdagen van Art Deco, Swing en Cool Jazz. Laat u meevoeren door wat de Franse krant Le Monde omschrijft als ‘an astonishing sound and beautiful phrasing, to the honor and glory of jazz (…).’ Voor wie hem niet kent: Michael Varekamp is internationaal gelauwerd. Hij trad op in Jazz at Lincoln Center New York, ontving in Japan de Kobe Award en werkte onlangs met de Amerikaanse saxofonist Branford Marsalis. Momenteel trekt hij volle zalen met voorstellingen over onder anderen Louis Armstrong en Miles Davis

Tijd: 15:00 - 16:30 uur
Prijs: gratis op vertoon van een geldig entreebewijs
Locatie: Tuinzaal