27 december 2018 - 14:00 t/m 16:00 €8,00

Kinderworkshop: Expressie, schilder dat wat je niet ziet

Alexej von Jawlensky (1864-1941) Zwarte haren voor gele achtergrond 1912 Olieverf op karton op doek 53,5 × 49,5 cm Saarlandmuseum Saarbrücken, Stiftung Saarländischer Kulturbesitz

We bekijken samen de tentoonstelling Alexej von Jawlensky - Expressionisme en devotie. Jawlensky was een schilder die probeerde het onzichtbare zichtbaar te maken en je met andere ogen naar de wereld te laten kijken.

Kan je schilderen wat je niet ziet? Hebben geuren een kleur? Hoe schilder je liefde? Geïnspireerd door de tentoonstelling gaan we in het atelier aan de slag. Je mengt zelf de kleuren die precies uitdrukken wat je wilt. Ook kies je of je een landschap, een stilleven of een portret maakt, of toch liever abstract? Het schilderij mag natuurlijk mee naar huis!

Datum: 27 december 2018
Tijd: 14:00 - 16:00 uur (2 uur)
Tentoonstelling: Alexej von Jawlensky
Prijs: 8 euro
Reserveren: Via educatie@gemeentemuseum.nl Let u bij het reserveren op de datum en de naam van de workshop
Bijzonderheden: De workshop is uitsluitend voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. De workshop wordt begeleid door een museumdocent.