Doorlopend / Gratis

Herfstvakantie activiteiten

Het is alweer bijna herfstvakantie. Tijd om leuke dingen te doen dus! In het Gemeentemuseum zijn niet alleen mooie tentoonstellingen te zien, maar we organiseren in de laatste twee weken van oktober ook veel extra activiteiten.

Must-see: Art Deco - Paris
Vanaf 14 oktober kunt u zich onderdompelen in de wereld van de ‘roaring twenties’, de tijd van de art deco. Centraal staat couturier Paul Poiret, een van de grootste vernieuwers van de mode aan het begin van de 20ste eeuw. Zijn invloed reikte echter veel verder dan de mode alleen en daarom bevat de tentoonstelling ook schilderkunst, beeldhouwkunst, fotografie, film en juwelen en kostbaarheden van Cartier Collection. Op 29 oktober kunt u de rondleiding art deco bijwonen.

Speciaal voor kinderen
Het hele jaar door kunnen kinderen vanaf 5 jaar op zondagmiddag (tussen 12.00 en 16.00 uur) creatief aan de slag in het Open Kinderatelier. Tijdens de herfstvakantie worden bovendien een aantal workshops georganiseerd. ‘Ik ben Mondriaan’ voor kinderen van 4 en 5 jaar op woensdag 18 en donderdag 19 oktober. En ‘Ontwerp jouw huis in stijl’ voor kinderen vanaf 6 jaar op dinsdag 17, donderdag 19 en vrijdag 20 oktober. Deze workshops zijn inmiddels volgeboekt. 

Museumnacht Den Haag
Op 21 oktober – tijdens de Museumnacht – krijgen onze kunstwerken bijzonder theatergezelschap. Het museum vormt voor één nacht het decor voor de leukste artiesten van het rondreizende theaterfestival De Parade.

Optredens
Van 17 t/m 20 oktober spelen de Veenfabriek en muzikaal kunstenaarscollectief o k a p i in de Tuinzaal het derde deel van een drieluik over kunstbeweging De Stijl. Centraal staat Theo van Doesburg, oprichter van De Stijl. Leden van We Are Public krijgen gratis toegang. 

Op 29 oktober verrast de Haagse choreografe
Lonneke van Leth bezoekers met zes korte acts op verschillende plekken in het museum. De acts zijn geïnspireerd op het leven en werk van Mondriaan. Ook op 29 oktober: een uniek concert van trompettist en vocalist Michael Varekamp. Hij speelt bestaande nummers en eigen werk, geïnspireerd op jazz uit de hoogtijdagen van de art deco, swing en cool jazz.

Lezing Anton Heyboer
Op 29 oktober vertelt conservator Doede Hardeman u alles wat u wilt weten over de totstandkoming van de tentoonstelling over het leven en werk van Anton Heyboer. Ontdek hoe en waarom het Gemeentemuseum het werk van deze Nederlandse levenskunstenaar in de schijnwerpers zet.