11 juni 2017 - 10:00 t/m 17:00 / Gratis

Gratis rondleidingen op zondag 11 juni

Piet Mondriaan [1872-1944]  Oostzijdse molen bij avond, circa 1907-1908 Olieverf op doek  76,5 x 117,5 cm  Gemeentemuseum Den Haag

De ontdekking van Mondriaan
Deze tentoonstelling toont voor het eerst de volledige collectie, die uit maar liefst 300 werken bestaat. Daarnaast zijn er brieven, foto’s en persoonlijke objecten - zoals zijn verzameling grammofoonplaten - te zien en kan er een kijkje worden genomen in een reconstructie (op ware grootte) van Mondriaans Parijse atelier. Zo kan u niet alleen de ontwikkeling van Mondriaans werk ontdekken, maar ook de modernste kunstenaar van de twintigste eeuw beter leren kennen.

Thema: De ontwikkeling van Mondriaan
Tijden: 10:30, 11:30, 12:30, 13:30 en 14:30 uur
Aanmelden: Kaarten voor de rondleidingen zijn op de dag zelf verkrijgbaar bij de informatiebalie, start Erezaal. Vol = vol
Prijs: gratis

Architectuur en interieur
De architectuur en interieurs van De Stijl zijn wereldberoemd. Nederlandse architecten en vormgevers als Gerrit Rietveld, Theo van Doesburg, Cornelis van Eesteren en J.J.P. Oud hebben de weg vrijgemaakt voor generaties vernieuwers na hen. Over de wortels van De Stijl is minder bekend. Komende zomer tonen Gemeentemuseum Den Haag en Het Nieuwe Instituut, dat ’s werelds grootste architectuurcollectie beheert, een prachtig overzicht van tekeningen, maquettes en meubelstukken van deze invloedrijke kunstbeweging. Voor het eerst samengebracht bieden de werken verrassende inzichten: dat wat eenduidig of simpel oogt, is dubbelzinnig en complex. En wat nieuw lijkt, blijkt soms al langer te bestaan.

Thema: Architectuur en interieur
Tijden: 10:30, 11:30, 12:30, 13:30 en 14:30 uur