08 april 2017 - 10:00 t/m 17:00 / Gratis

Gratis rondleidingen op zaterdag 8 april

tijdens de Nationale Museumweek

Bart van der Leck, Compositie No. 8, 1917, olieverf op doek, 95 x 130 cm, Gemeentemuseum Den Haag

Loop mee op zaterdag 8 april met de rondleiding ‘Piet Mondriaan en Bart van der Leck – de uitvinding van een nieuwe kunst’.

Wie bedacht die wereldberoemde kleurencombinatie van rood, geel en blauw? Waarom groeide Mondriaan uit tot ’s werelds beroemdste moderne kunstenaar en werd Bart van der Leck pas veel later een icoon van De Stijl? Onze rondleider zal deze vragen beantwoorden!

Start rondleiding:

13:30 uur

Let op:

• Bij deelname aan een gratis rondleiding is een geldig entreebewijs verplicht. Reguliere toegangsprijzen zijn van toepassing.
  • U kunt zich voor een rondleiding inschrijven op de dag zelf bij de informatiebalie waar u een bewijs van deelname ontvangt.
  • De rondleiding start op de Erezaal.
  • Per rondleiding kunnen maximaal 20 personen deelnemen. Vol = vol!