11 juni 2017 - 10:00 t/m 17:00 / Gratis

Gratis entree en activiteiten op zondag 11 juni

Met de grootste collectie Mondriaans ter wereld is het Gemeentemuseum Den Haag dé plek om het leven en werk van deze wereldberoemde kunstenaar te ontdekken. Vanaf 3 juni kan dit in de grootse tentoonstelling De ontdekking van Mondriaan. Een week later opent bovendien de tentoonstelling Architectuur en Interieur. Het verlangen naar stijl, waarin werken van vormgevers en kunstenaars centraal staan die – net als Mondriaan – deel uitmaakten van de kunstbeweging De Stijl. Om iedereen de kans te geven Mondriaan en De Stijl te ontdekken, is de entree op zondag 11 juni gratis en zijn er die dag ook nog eens allerlei gratis activiteiten.

Lezingen
Als introductie op de tentoonstellingen kunt u een lezing bijwonen om vervolgens zelfstandig de tentoonstelling te bezoeken. Om 11 uur en om 14.00 is er een introductie op De ontdekking van Mondriaan en om 12.00 en 15.00 uur op Architectuur en Interieur. Het verlangen naar stijl.

Rondleidingen
Bij de informatiebalie kunt u tickets krijgen – zo lang de voorraad strekt – voor gratis rondleidingen over beide tentoonstellingen. Deze starten op de Erezaal (eerste verdieping). Rondleidingen starten om 10.30, 11.30, 12.30, 13.30 en 14.30 uur.

Speciaal voor kinderen
Kinderen kunnen kleuren, knutselen, een ‘doeblad’ maken bij De ontdekking van Mondriaan en zich laten schminken.

En verder...
U kunt op de foto in de speciale Mondriaan photobooth, gratis gebruikmaken van de audiotour of (tegen betaling) genieten van hapjes en drankjes in Mondriaanstijl.