21 juni 2017 - 18:00 t/m 20:30 / Gratis

Gratis cultureel avondje voor de bewoners van Segbroek en Zeeheldenkwartier

Piet Mondriaan is uw buurman!

Daarom nodigt het museum u, de buurtbewoners van Segbroek en Zeeheldenkwartier uit om met ons De ontdekking van Mondriaan te vieren.

Tijdens een gezellig avondje ontmoet u elkaar, en kunt u de grootste overzichtstentoonstelling van het werk van Mondriaan bezoeken. We nemen u mee op reis door het leven en werk van Piet Mondriaan. Die reis voert langs metropolen Amsterdam, Parijs, Londen en New York. Ontdek de grootste collectie Mondriaans ter wereld in het museum. En welke sporen heeft De Stijl in Den Haag achtergelaten? Kijk hier met andere ogen naar, bijvoorbeeld de Papaverhof. Wijkkunstenaars vertellen u er meer over.

En…hoe was het eigenlijk in onze eigen stad zo’n 100 jaar geleden? Loop dan ook door de tentoonstelling Rumoer in de stad, met prachtige beelden van Den Haag, Rotterdam en Amsterdam uit die tijd. Conservatoren Doede Hardeman en Frouke van Dijke nemen u mee aan de hand.

• Bezoek de bijzondere tentoonstellingen De ontdekking van Mondriaan en Rumoer in de stad
  • Geniet van ontspannende muziek in de Tuinzaal van het museum
  • Sluit aan bij één van de rondleidingen over Piet Mondriaan, Rumoer in de stad of Delfts Blauw
  • Doe mee aan de workshop portret schilderen of landschap tekenen
  • Uw kinderen kunnen creatief aan de slag in het open kinderatelier

De toegang tot het museum is deze avond gratis. Vanuit uw wijk rijden gratis museumbussen die u voor de deur van het museum afzetten én weer terug brengen.

Vertrekplaatsen bussen Segbroek

• Bibliotheek Segbroek, Weimarstraat 353.
  • Stijlslagerij Englebert, Goudsbloemlaan 83

Vertrekplaatsen bussen Zeeheldenkwartier

• De Heldenhoek Wijkcentrum, Elandstraat 88
  • Buurthuis de Kronkel, Westeinde 425

Geef u op bij één van bovenstaande vertrekpunten.

Willen uw buren, collega’s en vrienden ook mee? Vraag uw eigen gratis museumbus aan op elk gewenst adres in Segbroek of Zeeheldenkwartier (vanaf 40 personen). Stuur een e-mail naar:
avondjeuit@gemeentemuseum.nl