23 april 2017 t/m 23 mei 2017 / Gratis

Dichtersmiddag: zondag 23 april

Mischa Andriessen, onze dichter-in-de-residentie, liet zich inspireren door de schilders van Tachtig.  Zijn gedichten zijn opgenomen in de tentoonstelling Rumoer in de stad – de schilders van Tachtig. Op zondag 23 april geeft hij een rondleiding langs zijn dichtwerken en bijpassende schilderijen.

Ook nodigde Mischa drie collega-dichters uit om voor te dragen uit eigen werk: ,,Hiermee willen wij onze wereld aan het museum voorstellen en de verschillende kunsten weer samen laten komen, zoals dat vroeger heel gebruikelijk was. We zijn vier dichters met ieder een geheel eigen stijl; met elkaar geven wij een brede blik op wat poëzie kan zijn.” De gedichten worden opgeluisterd door de klanken van twee cello’s van Justa de Jong en Tom van Lent. De deelnemende dichters zijn: F. Van Dixhoorn, Peter du Gardijn, Mustafa Stitou en Mischa Andriessen.

Programma
13.00 – 14.00     korte voordrachten van de dichters en muziek in de aula
15.00 – 15.30     rondleiding Mischa Andriessen op de tentoonstelling Rumoer in de stad – De schilders van Tachtig.

Let op: voor het programma in de aula is iedereen welkom. Voor de rondleiding kunt u zich aanmelden via: reply@gemeentemuseum.nl Let op: er zijn beperkt plaatsen beschikbaar voor de rondleiding.