25 november 2018 t/m 09 december 2018 €250,00

David Bade tekent je onder tafel

Bijschrift: David Bade voor Big Fish Day (avant la lettre), 2002, polyester, collectie Gemeentemuseum Den Haag. Foto: Eva Rietbergen

Vanaf 25 november krijgt de Erezaal van het Gemeentemuseum tijdelijk een bijzondere functie. Niemand minder dan kunstenaar David Bade houdt er twee weken atelier. Midden tussen de bezoekers werkt hij aan de voltooiing van een installatie die nadien aan de collectie van het Gemeentemuseum wordt toegevoegd. U kunt de kunstenaar ontmoeten en zelfs een werk van hem kopen. Onder de noemer David Bade tekent je onder tafel tekent hij portretten die hij verkoopt voor €250 (groot) of €150 (klein) per stuk. Met de opbrengst wordt de verwerving van Bade’s nieuwe installatie door het Gemeentemuseum medegefinancierd. Voor het andere deel van het aankoopbedrag ontvangt het museum steun van Outset Nederland, een internationaal, particulier kunstfonds dat vanaf 2012 in Nederland opereert en zich inzet voor hedendaagse kunst met de financiering van institutionele collecties, productie, tentoonstellingen en publicaties.

Wilt u een uniek portret van David Bade toevoegen aan uw eigen kunstcollectie of cadeau doen? Dan zijn er twee mogelijkheden:

Let op: alle tickets zijn uitverkocht.

Groot portret à €250

Voor een groot portret (A3 formaat) dient u online een tijdslot te reserveren. De tijd op uw ticket is  de aanvangstijd van uw ‘ontmoetingsgesprek’ met de kunstenaar (duur: ca. 15 min) op de Erezaal (eerste verdieping). Bade gaat daarna voor u aan de slag. Het kunstwerk is na twee weken gereed. U kunt deze ophalen op een vooraf afgesproken datum in het museum.

Wat u moet weten:

• Het gesprek kan alleen plaatsvinden op de datum en het tijdstip dat door u is geselecteerd
  • Uw e-tickets is uw aankoopbewijs
  • Elk e-ticket heeft een unieke barcode en is eenmalig te gebruiken
  • Uw entreebewijs voor het museum is inbegrepen in de prijs
  • Restitutie is niet mogelijk
  • Ook Museumkaarthouders en Vrienden dienen online een tijdslot te reserveren
  • U kunt uw kunstwerk uitsluitend ophalen binnen openingstijden van het museum

Donderdag 29 november = UITVERKOCHT

15.30 / 15.00 / 16.00 uur = verkocht

Zondag 25 november = UITVERKOCHT

*11.00 / 11.30 / 12.0012.30 / 13.00 / 14.00 / 14.30 / 15.00 / 15.30 / 16.00 / 16.30 uur = verkocht

Dinsdag 27 november = UITVERKOCHT

*15.00 / 15.30 / 16.00 uur = verkocht

Woensdag 28 november = UITVERKOCHT

15.00 /  15.30 / 16.00 = verkocht

Vrijdag 30 november = UITVERKOCHT

*15.00 / 15.30 / 16.00 uur = verkocht

Klein portret à €150

De kleine portretten (A4 formaat) tekent David Bade ter plekke. Het is niet mogelijk om van tevoren een tijdslot te reserveren. Per dag maakt de kunstenaar slechts een beperkt aantal kunstwerken. Voor de verkoop geldt: wie het eerst komt wie het eerst maalt.

Wat u moet weten:

• Aankoop van een klein portret is alleen mogelijk in de periode van 25 november t/m 9 december op de Erezaal (eerste verdieping) en uitsluitend binnen openingstijden van het museum
  • Uw entreebewijs voor het museum is niet in de prijs inbegrepen
  • Alleen pinbetaling is mogelijk
  • Restitutie is niet mogelijk