11 juli 2017 - 09:00 t/m 10:00 / Gratis

Baby Museum Tour

In het buitenland wordt er al jaren flink mee geëxperimenteerd: babytours in de kunstmusea. In de Nederlandse musea is er nog geen educatief aanbod voor kinderen onder de drie jaar oud. Tot nu: op dinsdag 11 juli organiseert Kunstfanaatjes de eerste Nederlandse baby museumtour. De pilot-rondleiding, genaamd Boogie Woogie, Baby!, is gratis toegankelijk en vindt plaats in het Gemeentemuseum Den Haag. Zoals de naam al zegt, staat de activiteit helemaal in het teken van Mondriaan: baby’s zijn namelijk dol op het kleurrijke werk van deze abstracte kunstenaar.  

Kunstfanaatjes heeft een leuke en innovatieve rondleiding ontwikkeld voor baby’s van 4 – 18 maanden oud en hun ouders. Alle zintuigen komen tijdens de tour aan bod: ontdekken en beleven zijn de sleutelwoorden. Ouders leren hoe ze samen met hun jonge kinderen naar kunst kunnen kijken. Naast het kijken naar kunst, staat ook de ontmoeting centraal. De interactie tussen ouders en kind en het ontmoeten van andere ouders. Reis samen met je baby mee door de wereld van Piet Mondriaan in het overzichtsspektakel De Ontdekking van Mondriaan, die tot 24 september te zien is in het Gemeentemuseum Den Haag. De Kunstfanaatjes Baby Tour vindt plaats voor openingstijd van het museum en heeft een heel relaxed karakter – geen zorg dus over slapende kindjes, voedingsmomenten of een poepluier. En er liggen ter plekke draagzakken klaar.

De keuze om de eerste Kunstfanaatjes Baby Tour te laten plaatsvinden in het Gemeentemuseum Den Haag is niet toevallig. Baby’s zijn dol contrast en primaire kleuren. Mondriaans abstracte werken zijn dus perfect voor deze leeftijd. En waar kun je zijn werk het beste bewonderen dan op de plek met de meeste Mondriaans bij elkaar?

Datum: dinsdag 11 juli
Tijd: 09:00 – 10:00 uur
Leeftijd: baby’s van 4 – 18 maanden en hun ouders
Prijs: gratis
Inschrijven: voor maandag 26 juni (let op vol=vol) info@kunstfanaatjes.nl