Meesters uit het Mauritshuis

Images for this exhibition

  • Johannes Vermeer, Gezicht op Delft, c.1660-1661
    Johannes Vermeer, Gezicht op Delft, c.1660-1661

  • Rembrandt, De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp, 1632
    Rembrandt, De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp, 1632

  • Paulus Potter, De stier, 1647
    Paulus Potter, De stier, 1647

Honderd topstukken te gast in het Gemeentemuseum
Nu t/m 04-05-2014

Ruim honderd topstukken uit de collectie van het Mauritshuis logeren twee jaar lang in het Gemeentemuseum. Ontdek zes eeuwen kunst onder één dak!

Vanwege de renovatie van het Mauritshuis zijn ruim honderd topstukken uit de collectie van dit museum voor een periode van twee jaar in het Gemeentemuseum Den Haag te zien. Hieronder bevinden zich het Gezicht op Delft van Johannes Vermeer, De Stier van Paulus Potter en De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt van Rijn. In het verlengde van deze presentatie toont het Gemeentemuseum zijn eigen hoogtepunten in een nieuwe, thematische opstelling. Het resultaat hiervan is een unieke belevenis met zes eeuwen kunst onder één dak.  

De schilderijen uit het Mauritshuis worden tentoongesteld in een aparte vleugel van het Gemeentemuseum. Activiteiten van het Mauritshuis, zoals rondleidingen en educatieve programma’s, maar ook de museumwinkel worden gecontinueerd in de tijdelijke huisvesting.

Opening

Op vrijdag 27 juni 2014 opent het Mauritshuis opnieuw de deuren. De wereldberoemde collectie, waaronder het Meisje met de parel, is dan weer te zien in het volledig gerenoveerde en uitgebreide Mauritshuis. Na een feestelijke opening is het museum tot middernacht gratis te bezoeken voor het publiek.