Een vaas voor de prinses

Een vaas voor de prinses

Nieuw kinderkunstboek!
Doorlopend

De geschiedenis van Delfts blauw vormde de i​nspiratiebron voor een prachtig nieuw kinderkunstboek: Een vaas voor de prinses. Dit beeldschone en grappige prentenboek gaat over twee bevriende muizen, stadsmuis Titus en de Chinese muis Lin, die terechtkomen in een Delftse plateelbakkerij. De prentenboekillustraties zijn gemaakt door de internationaal bekende en veelbekroonde illustratoren Ingrid en Dieter Schubert. Een vaas voor de prinses is het achtste deel uit de serie kinderkunstboeken die het Gemeentemuseum Den Haag uitgeeft in samenwerking met Uitgeverij Leopold.

Het Chinese muisje Lin komt met een VOC-schip in Nederland terecht. Stadsmuis Titus vangt hem op en samen reizen ze naar Delft waar ze in een atelier belanden dat de mooiste vaas ooit moet bakken voor de prinses van Oranje… Dit kinderkunstboek met prachtige illustraties spreekt enorm tot de verbeelding. De schattige, aandoenlijke muisjes nemen kinderen mee terug in de tijd en geven ze een kijkje in de Delftse aardewerkindustrie van de zeventiende eeuw. De Nederlandse editie van Een vaas voor de prinses is vanaf 1 december verkrijgbaar bij alle (kinder)boekhandels en in de museumwinkel van het Gemeentemuseum. In de museumwinkel is bovendien exclusief een gelimiteerde Engelstalige editie verkrijgbaar.

Het wonder van Delfts blauw

Een vaas voor de prinses verschijnt bij de tentoonstelling Het wonder van Delfts blauw in de stijlkamers van het Gemeentemuseum Den Haag. Deze permanente presentatie toont de spannende geschiedenis van vier eeuwen Delfts aardewerk. Dit belangrijke culturele erfgoed, het toonbeeld van Hollands welvaren in de Gouden eeuw, is in musea maar weinig te zien. Het Gemeentemuseum brengt hier vanaf 1 december 2012 verandering in.

Originele illustraties

De originele illustraties van het kinderboek worden in de zalen van Het wonder van Delfts blauw getoond. De tentoonstelling is daarom bij uitstek geschikt om met het hele gezin te bezoeken.