Vacatures en stages

Het Gemeentemuseum Den Haag is meer dan een museum. In een van de mooiste museumgebouwen van Nederland staan wij midden in de samenleving. We zijn een ambitieus internationaal instituut dat op eigentijdse en dynamische wijze tentoonstellingen organiseert en onze geweldige kunstcollectie beheert en onderhoudt. Dit alles vanuit de overtuiging dat kunst kan inspireren, verwonderen en binden. Het Gemeentemuseum Den Haag is er voor iedereen.

VACATURES

Het Gemeentemuseum Den Haag biedt per 1 mei a.s. aan:

een werkervaringsplaats onder gebruikmaking van de startersbeurs*  bij de sector Collecties voor een

ambitieuze afgestudeerde kunsthistoricus m/v

die de master kunstgeschiedenis succesvol heeft afgerond met als specialisatie moderne kunst.

Wil je praktische werkervaring opdoen in het Gemeentemuseum Den Haag en als assistent conservator meedraaien op de afdeling moderne kunst? Werkzaamheden behelzen o.a. het beheren en bestuderen van de museumcollectie, assistentie bij aankopen en het ontwikkelen en maken van tentoonstellingen. Wil je in een gedreven team van professionals, in een dynamische organisatie nader kennismaken met het museumbedrijf?

Dan is dit je kans en word je van harte uitgenodigd te solliciteren naar deze uitdagende werkervaringsplaats, 32 uur per week, gedurende een periode van 6 maanden. Begeleid door ervaren conservatoren maar met veel ruimte voor zelfstandig werken.

Gevraagd wordt:

  • hands on mentaliteit;
  • affiniteit met het Gemeentemuseum en zijn collecties;
  • uitstekend op de hoogte zijn van de 20ste-eeuwse en hedendaagse beeldende kunst;
  • flexibele instelling met betrekking tot werktijden.

Daarnaast verwachten we een ruime portie daadkracht, denkkracht en drive.

* De Startersbeurs (een vergoeding van netto €500,- per maand) is bedoeld voor jongeren in de leeftijd van 18 t/m 26 jaar die ingeschreven staan in een gemeente die deelneemt aan dit project. De voorwaarden kunnen per gemeente verschillen, zie verder www.startersbeurs.nu

Meer informatie over deze werkervaringsplaats kan worden gevraagd bij  het hoofd van de sector Collecties Vera Carasso, bij voorkeur per email: (vcarasso@gemeentemuseum.nl)  

Je kunt je reactie voor 1 april a.s. sturen naar vacature@gemeentemuseum.nl t.a.v. Carla Wagenaar, afdeling P&O, onder vermelding “starter collecties”.