Vacatures en stages

Het Gemeentemuseum Den Haag is meer dan een museum. In een van de mooiste museumgebouwen van Nederland staan wij midden in de samenleving. We zijn een ambitieus internationaal instituut dat op eigentijdse en dynamische wijze tentoonstellingen organiseert en onze geweldige kunstcollectie beheert en onderhoudt. Dit alles vanuit de overtuiging dat kunst kan inspireren, verwonderen en binden. Het Gemeentemuseum Den Haag is er voor iedereen.

Voor de sector Educatie is het Gemeentemuseum op zoek naar een:

Museumdocenten primair onderwijs en/of voortgezet onderwijs (m/v)

 

De sector Educatie van het Gemeentemuseum Den Haag zoekt voor het schooljaar 2016-2017 enkele museumdocenten - op oproepbasis - voor het verzorgen van museumlessen voor het primair onderwijs en/of uiteenlopende educatieve activiteiten voor het voortgezet onderwijs. Graag zouden wij wat meer culturele diversiteit aanbrengen in ons bestaande team!

 

Wij vragen:

 • Bij voorkeur: voltooide Lerarenopleiding Kunstvakken, of Pabo
 • Of: voltooide opleiding Kunstacademie, gecombineerd met onderwijservaring jeugd
 • Sterke affiniteit met beeldende & toegepaste kunst en met kinderen & jongeren
 • Goede mondelinge en sociale vaardigheden
 • Woonachtig in Den Haag of een randgemeente
 • Enthousiaste, klantgerichte, flexibele, zorgvuldige instelling

 

Sollicitatiebrieven met CV vóór 19 augustus a.s. mailen naar:

Carla Wagenaar, afdeling P&O

vacature@gemeentemuseum.nl onder vermelding van vacature museumdocent.

 

 • De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 6, 7 en/of 9 september 2016
 • Naar gelang de mate van leservaring bedraagt het uurtarief in het eerste jaar €26,-, of €36,-  bruto; na één jaar goed functioneren €36,- bruto.
 • Samenwerking via payrolling bij Tentoo.

 

Wij bieden:

 • Een inspirerende, dynamische museale werkomgeving met volop mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling op het gebied van beeldende en toegepaste kunst.
 • Een gedreven, professioneel team Educatie.
 • Een context waarin met aandacht wordt lesgegeven aan kleine groepen leerlingen, zonder extra werkzaamheden op het gebied van onder andere: organisatie, groepsadminstratie en lesontwerp.

 

Meer informatie via www.gemeentemuseum.nl/onderwijs. Inlichtingen zijn per e-mail in te winnen bij Jet van Overeem (mevr.), conservator | hoofd Educatie, jvanovereem@gemeentemuseum.nl

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Voor de sector Educatie is het Gemeentemuseum op zoek naar een:

Stagiair Educatie (m/v)

 

Het Gemeentemuseum Den Haag zoekt in het najaar 2016 voor ca. vier maanden een stagiair voor de sector Educatie die zich richt op het ontwikkelen van digitaal lesmateriaal. Uitgaand van reeds bestaand lesmateriaal, ontwikkel je samen met de sector Educatie en Foto & Vorm een format voor digitaal lesmateriaal voor gebruik in de klas en in het museum. Tijdens de stage schrijf je opdrachten en lesteksten voor de bovenbouw van het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs en verdiep je je in de softwareapplicatie Storyline.

Ben je geïnteresseerd in het verhaal achter een tentoonstelling en heb je gevoel voor taal? Wil je hiernaast praktische werkervaring opdoen in het Gemeentemuseum Den Haag, binnen een gedreven team van professionals op het gebied van Educatie en nader kennismaken met de vernieuwingen die de museale wereld op dit moment ondergaat? Dan word je van harte uitgenodigd te solliciteren voor deze uitdagende stage.

De stage richt zich op het maken van concreet lesmateriaal. Om deze reden geeft het Gemeentemuseum de voorkeur aan studenten die nog niet afstuderen. Gevraagde competenties zijn: uitstekende taalvaardigheid, affiniteit met het Gemeentemuseum en haar educatieve activiteiten, zelfstandige werkwijze, plezier in het werken in teamverband. De stagiair ontvangt een bescheiden stagevergoeding, afhankelijk van het aantal dagen stage per week.

 

Reageren? Stuur je motivatie en CV naar stage@gemeentemuseum.nl. Reageren kan t/m 1 september 2016.