Vacatures en stages

Het Gemeentemuseum Den Haag is meer dan een museum. In een van de mooiste museumgebouwen van Nederland staan wij midden in de samenleving. We zijn een ambitieus internationaal instituut dat op eigentijdse en dynamische wijze tentoonstellingen organiseert en onze geweldige kunstcollectie beheert en onderhoudt. Dit alles vanuit de overtuiging dat kunst kan inspireren, verwonderen en binden. Het Gemeentemuseum Den Haag is er voor iedereen.

VACATURES

Het Gemeentemuseum Den Haag is op zoek naar een stagiair Educatie

Het Gemeentemuseum Den Haag zoekt per oktober 2014 voor ca. vier maanden (of in overleg) een of twee enthousiaste stagiair(s) voor de sector Educatie. Studeer je nog niet af, maar wil je al wel praktische werkervaring opdoen in het Gemeentemuseum Den Haag en als junior museumdocent meedraaien in alle voorkomende praktische werkzaamheden op de afdeling, kinderen en jongeren begeleiden bij kunsteducatieve activiteiten zoals het Open Kinderatelier, hiervan de verslaglegging verzorgen of misschien zelf een kindertour/iPadtour voor het museum schrijven? Ook zijn er een aantal educatieve evenementen zoals de stadsdeelavonden, de Ladies Night, of de Warme Winteravond waarvoor we enthousiaste mensen met hands on mentaliteit zoeken.

Wil je in een gedreven team van professionals op het gebied van Educatie nader kennismaken met het museumbedrijf en de vernieuwingen die de museale wereld op dit moment ondergaat? Dan is dit je kans en word je van harte uitgenodigd te solliciteren voor deze uitdagende stage.

Gevraagde competenties zijn: hands on mentaliteit, affiniteit met kinderen en jongeren, met  het Gemeentemuseum en zijn collecties, verstand van onderwijs, creatief, goed kunnen schrijven, bereidheid om op zondagmiddagen te werken en vooral véél fantasie. Opleidingsniveau HBO - richtingen: kunst, cultuur, onderwijs. Reageren? Stuur je motivatie en CV naar stage@gemeentemuseum.nl. Reageren kan t/m 31 augustus 2014.