Fonds op naam

Een fonds op naam is een zeer persoonlijke en fiscaal aantrekkelijke manier om op een substantiële manier blijvend bij te dragen aan het Gemeentemuseum Den Haag. Een Fonds op Naam komt tot stand via een schenking of bij testament.

Hoe werkt een fonds op naam?

• U kunt een Fonds op Naam oprichten vanaf 50.000. Dat kan in één keer of periodiek met een minimale looptijd van vijf jaar. Veelal wordt gekozen voor een periodieke schenking omdat deze volledig aftrekbaar is van de inkomstenbelasting.
  • In overleg kiest u zelf het doel binnen het Gemeentemuseum waaraan uw geld besteed wordt. Als u daar prijs op stelt is de naam van uw fonds zichtbaar op een passende plaats in het museum.
  • Het Gemeentemuseum zorgt voor de financiële administratie en zorgt dat uw geld goed besteed wordt. Natuurlijk houden wij u regelmatig op de hoogte.

• U bepaalt zelf de naam van het fonds. Dat kan bijvoorbeeld zijn uw eigen naam of de naam van een dierbare
  • U heeft een streepje voor bij het Gemeentemuseum. U wordt uitgenodigd voor bijzondere gelegenheden en de directie houdt u persoonlijk op de hoogte van ontwikkelingen.

Fiscale voordelen Fonds op Naam

Als u een Fonds op Naam opricht, levert u dat onder bepaalde voorwaarden fiscaal voordeel op. Ook het Gemeentemuseum Den Haag profiteert van fiscale voordelen.

• Een éénmalige schenking is ineens aftrekbaar als het totaal van uw schenking tussen de 1% en 10% van uw (verzamel)inkomen blijft.

• Een periodieke schenking is fiscaal geheel aftrekbaar als de schenking in een akte is vastgelegd en een minimale looptijd van vijf jaar heeft.

• Het Gemeentemuseum Den Haag is over schenkingen geen schenkbelasting verschuldigd.

Contact
Voor meer informatie, advies en mogelijkheden inzake schenken en nalaten kunt u mailen of bellen met Céline 't Hart, cthart@gemeentemuseum.nl of 070 - 33 81 172.