Steun ons als bedrijf

Het bedrijfsleven en het Gemeentemuseum

Kunst & meer

Het Gemeentemuseum Den Haag is meer dan een museum. In het mooiste museumgebouw van Nederland staan wij midden in de samenleving. We zijn een internationaal instituut dat op eigentijdse en dynamische wijze tentoonstellingen organiseert en onze geweldige kunstcollectie beheert en onderhoudt. Dit alles vanuit de overtuiging dat kunst kan inspireren, verwonderen en binden. Het Gemeentemuseum Den Haag wil iedereen - van ondernemer tot scholier – aan zich binden.

Het Gemeentemuseum is voortdurend bezig om deze ambitie verder vorm te geven. Dit doen we onder andere door:

  • De wondere wereld van de kunst door middel van ons educatieprogramma aan tienduizenden kinderen van 4 tot 18 jaar te laten zien;
  • Spraakmakende tentoonstellingen in te richten waar jaarlijks honderdduizenden bezoekers op af komen;
  • De publicatie van onze serie kinderkunstboeken waarin we kunst op een fantasierijke manier toegankelijk maken voor toekomstige generaties;
  • Ons stadsdelenproject waarbij we de bewoners van alle wijken van Den Haag naar het Gemeentemuseum halen;
  • Verrassende samenwerkingsvormen met partners als ADO Den Haag en lokale ziekenhuizen, waardoor we nieuw publiek aan ons binden én onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen.

Het Gemeentemuseum wil ook graag de banden met het bedrijfsleven aanhalen. Op een aantrekkelijke manier die niet alleen voor ons als museum, maar tevens voor bedrijven interessant is.

GEM Partnership

Gelooft u ook dat een samenwerking niet alleen inspirerend kan zijn, maar daadwerkelijk een manier om elkaars strategische doelen te versterken? Dan verwelkomen wij u graag als partner van het Gemeentemuseum. Met dit partnership beogen we op een creatieve en onverwachte wijze samen te werken om op die manier zowel uw bedrijfsdoelen als onze ambities waar te kunnen maken. De precieze uitwerking van deze meerjarige samenwerking is maatwerk. In goed overleg stellen we met elke partner een plan op, waarbij we putten uit een een scala aan mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan bijzondere zichtbaarheid in onze innovatieve Wonderkamers, het initiëren van activiteiten voor de jeugd, inspirerende bijeenkomsten voor relaties of het steunen van een belangrijk restauratieproject.

*De kosten van een partnership variëren en zijn afhankelijk van de gemaakte afspraken.

Hoofdsponsor/Sponsoring van een tentoonstelling

De tentoonstellingen van het Gemeentemuseum slagen er telkens weer in om spraakmakende kunst in een verrassende context te presenteren. En met succes! Onze musea – Gemeentemuseum, GEM, Fotomuseum Den Haag en Escher in het Paleis – trekken bij elkaar meer dan 450.000 bezoekers per jaar. Bovendien wordt er in de media volop aandacht besteed aan ons tentoonstellingsaanbod. Wanneer u een tentoonstelling sponsort, verbindt u zich aan een uniek product. Een product dat niet alleen publiciteit oplevert, maar ook andere kansen die bijdragen aan het realiseren van uw bedrijfsdoelen.

Sponsoring zorgt voor zichtbaarheid en dankzij de enorme verscheidenheid van ons tentoonstellingsprogramma kunt u zich richten op specifieke doelgroepen. Als (hoofd)sponsor kunt u uw relaties op een bijzondere, inspirerende manier ontvangen. Verder kunnen wij voor uw medewerkers interessante programma’s samenstellen waarbij kunst en uw bedrijfsactiviteiten in elkaar overvloeien. Een bedrijfsuitje of familiedag in het museum behoren natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

Voor de komende periode staan er veel bijzondere tentoonstellingen op het programma. Tijdens een persoonlijk gesprek vertellen we u hier graag meer over.

Fiscale aspecten

Bedrijven kunnen net als particulieren giften doen en aftrekken van de belasting. Als er zakelijke beweegredenen zijn, kan uw bedrijf de uitgaven die gepaard gaan met  sponsoring in aftrek brengen.

Meer weten?
Mocht u geïnteresseerd zijn, dan nodigen wij u graag uit voor een kennismaking in ons prachtige Berlage gebouw. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het hoofd commerciële zaken Lisa Kölker, tel. 070 3381250 of lkolker@gemeentemuseum.nl