ZomerExpo 2013

Schrijf u nu in!
18-10-2012

Gemeentemuseum Den Haag en Stichting ArtWorlds organiseren voor de derde keer de ZomerExpo. De grootste landelijke beeldende kunst tentoonstelling samengesteld door een open inschrijving.

Gevestigde en niet-gevestigde kunstenaars kunnen zich met maximaal drie kunstwerken inschrijven voor de tentoonstelling ZomerExpo 2013 Aarde. De tentoonstelling vindt plaats in de zomermaanden van 2013 in het Gemeentemuseum Den Haag. De kosten voor deelname bedragen €25 per kunstwerk. De Voorrondes zijn in Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam.

Verkooptentoonstelling

Dit jaar wordt het werk van de tentoonstelling in het museum te koop aangeboden! Net als de Summer Exhibition van de Royal Academy of Arts in London wordt ook de ZomerExpo een verkooptentoonstelling. De organisatie wil hiermee meer mensen stimuleren om kunst te kopen en biedt de kunstenaars een kans werk te koop aan te bieden aan een groot publiek.

Thema Aarde

Het thema Aarde staat centraal bij de keuze van de jury. Hoe ziet u de aarde, wat betekent de aarde voor u? Anselm Kiefer maakte het werk ‘hemel en aarde’, waarbij de definities van hemel en aarde verschuiven. De aarde draait en verandert en de mens verandert mee. We zijn benieuwd hoe u het thema Aarde laat terugkomen in uw werk. ZomerExpo 2013 sluit met het thema Aarde aan bij de thematiek van ‘Ja Natuurlijk – Hoe kunst de wereld redt’ een tentoonstelling en manifestatie die vanaf 16 maart 2013 plaatsvindt in en om het Gemeentemuseum Den Haag. Voor meer info: ja-natuurlijk.com

Anoniem gekozen

Alle werken worden anoniem gekozen. Alleen de zeggingskracht en de kwaliteit van het werk telt. Uw naam en achtergrond worden niet vermeld tijdens de selectie.

De juryrondes vinden plaats op drie plaatsen in het land (Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven). De twaalfkoppige jury bestaat o.a. uit: curatoren, galeriehouders, cultureel ondernemers, kunsthistorici en kunstenaars.

U kunt zich inschrijven voor:

Zaterdag 23 maart, TAC, Eindhoven
Zaterdag 6 april, LP2, Rotterdam
Zaterdag 20 april, Loods 6, Amsterdam

Publieksprogramma

Tijdens de tentoonstelling zijn er lezingen, cursussen en workshops over het thema Aarde, het kunstenaarschap en de tentoonstelling. Deze activiteiten zijn toegankelijk voor iedereen en worden samengesteld door het Gemeentemuseum Den Haag en de stichting ArtWorlds.

ArtWorlds beeldende kunstprijzen

De werken die in het Gemeentemuseum Den Haag worden tentoongesteld, maken kans op een stimuleringsprijs. De prijzen worden toegekend door het publiek en de participerende musea.

AVRO KunstUur

AVRO KunstUur zal een verslag maken van de voorrondes.

Inschrijven en meer informatie op www.zomerexpo2013.nl

Dit project is mogelijk gemaakt dankzij de steun van het Fonds voor Cultuurparticipatie, het Mondriaan Fonds en de BankGiro Loterij.