Winnaar Promotieprijs

Zes eeuwen kunst onder één dak
16-05-2013

In de Harbour Club is donderdagavond 16 mei de jaarlijkse Den Haag Marketing Promotieprijs uitgereikt. Prijzen waarmee Den Haag Marketing marktpartijen wil bedanken voor hun inzet voor de promotie van de stad. De succesvolle samenwerking tussen het Gemeentemuseum en het Mauritshuis werd beloond met de Eline. F.A.S.T Surfdorp kreeg de Aanmoedigingsprijs.

Zes eeuwen kunst onder één dak in het Gemeentemuseum tijdens de verbouwing van het Mauritshuis. Niet alleen getuigt dit van een bijzondere samenwerking tussen twee instellingen, maar het levert de stad ook een extra toeristische hotspot op met extra bezoekers. Het Gemeentemuseum trekt met jaarlijks veel bijzondere tentoonstellingen al honderdduizenden bezoekers naar Den Haag, maar heeft door de gastvrije ontvangst van de collectie van het Mauritshuis een nieuwe, deels internationale doelgroep, kennis laten maken met het prachtige gebouw en de bijzondere collectie. De iconen van het Mauritshuis zijn voor een groot deel binnen de stadsgrenzen gebleven.  Dit is een samenwerking die dubbel voordeel oplevert en waar we volgens de jury ook trots op mogen zijn.

Jury

De jury bestond uit wethouder Cultuur, Binnenstad en Internationaal Marjolein de Jong (voorzitter), Marco Esser (Den Haag Marketing), Albert Paans(AD/Haagsche Courant), Gerard Milo (Omroep West), Hans van Eenennaam (College van Participanten Den Haag Marketing) en Karoline Wiegerink (Lector City Hospitality & City Marketing Hotelschool Den Haag). De winnaar in de beide categorieën werd voor 50% bepaald door de stemmen van partners van Den Haag Marketing en voor de andere helft door de mening van de jury.

Den Haag Marketing Promotieprijs

De Den Haag Marketing Promotieprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of organisatie die Den Haag op een bijzondere of onderscheidende wijze gepromoot heeft en hiermee imago of economische spin-off heeft gegenereerd. De prijs is een initiatief van Den Haag Marketing en werd voor de 21e keer uitgereikt.