Wecycle Wonderweek

29-04-2014

Op dinsdag 29 april vond de kick off plaats van de Wecycle Wonderweek. Met een oud mobieltje, afgedankte föhn of ander klein elektrisch apparaat dat niet meer functioneert, krijgen bezoekers van 29 april tot en met 4 mei gratis entree tot het Gemeentemuseum in Den Haag. Tijdens deze Wecycle Wonderweek kan onder andere een bezoek worden gebracht aan de interactieve museumvleugel Wonderkamers. Wecycle en het Gemeentemuseum willen in Wonderkamers mensen bewust maken van de waarde van materialen. De stichting Wecycle organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten.

In Wonderkamers maken gezinnen, grootouders met kleinkinderen en schoolklassen op verrassende, speelse en interactieve wijze kennis met kunst. “Een hele verdieping waar jong en oud actief met kunst in aanraking komen, dat is uniek binnen kunstmusea”, zegt Benno Tempel, directeur van het Gemeentemuseum. “Wecycle ondersteunt het lesprogramma van Wonderkamers voor het basis- en voortgezet onderwijs. Hierin staat de waarde van materialen centraal en leren kinderen dat elektrische apparaten grondstoffen bevatten waarmee weer nieuwe producten kunnen worden gemaakt. Apart inleveren is daarom van groot belang en dat onderstrepen we door deze Wecycle Wonderweek te organiseren”.

Wecycle is de organisatie die verantwoordelijk is voor de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen. Kinderen leren dat je van materialen heel verschillende dingen kunt maken: van huishoudelijke apparaten en gebruiksvoorwerpen tot kunstwerken.