Vijf topstukken Mauritshuis terug in Den Haag

25-01-2013

Vijf absolute topstukken uit de collectie van het Mauritshuis maken vanaf 22 januari onderdeel uit van de tentoonstelling Meesters uit het Mauritshuis in het Gemeentemuseum Den Haag.

Tot deze selectie behoren het befaamde Zelfportret van Rembrandt en Diana en haar nimfen van Johannes Vermeer. Ook twee portretten van de hand van Anthony van Dyck en een olieverfschets van Rubens hebben een plaats in de tentoonstelling gekregen.

De terugkerende schilderijen waren tot en met 6 januari 2013 te zien in Japan, waar in zes maanden tijd bijna 1,2 miljoen bezoekers afkwamen op de reizende tentoonstelling van het Mauritshuis. Tot halverwege 2014 zijn in totaal ruim 100 topstukken uit de collectie van het Mauritshuis te zien in het Gemeentemuseum Den Haag. Hieronder bevinden zich ook het Gezicht op Delft van Vermeer, De stier van Potter en Rembrandts Anatomische les.