Vier de meivakantie

Kom met de (klein) kinderen naar het museum
22-04-2014

Tijdens de meivakantie kun je samen met je (groot) ouders naar het Gemeentemuseum Den Haag. Bezoek de kindertentoonstelling Roodkapje, speel een spannende game in de Wonderkamers of ga zelf aan de slag in het kinderatelier.

Roodkapje: Een sprookjeswereld vol kunst

Roodkapje, wie kent het sprookje niet? Generaties zijn ermee opgegroeid en tot op de dag van vandaag kennen kleuters én volwassenen het verhaal over het meisje met dat schattige rode manteltje met bijbehorend kapje en… de grote, boze wolf. Deze zomer komt dit wereldberoemde sprookje in de kindermuseumzaal van het Gemeentemuseum Den Haag tot leven. Kinderen stappen er binnen in een sprookjeswereld vol kunst waar ze kunnen tekenen, sprookjes lezen of door een koptelefoon luisteren naar het verhaal. Daarnaast kunnen ze er naar hartenlust spelen, bijvoorbeeld verkleed als Roodkapje, wolf of als de grootmoeder. Te zien van 26-04-2014 t/m 07-09-2014

Wecycle Wonderweek

Met een oud mobieltje, afgedankte föhn of ander klein elektrisch apparaat dat niet meer functioneert, krijgen bezoekers van 29 april tot en met 4 mei gratis entree tot het Gemeentemuseum in Den Haag. Tijdens deze Wecycle Wonderweek kan onder andere een bezoek worden gebracht aan de interactieve museumvleugel Wonderkamers. In Wonderkamers maken gezinnen, grootouders met kleinkinderen en schoolklassen op verrassende, speelse en interactieve wijze kennis met kunst.

Open Kinderatelier

Kinderen vanaf 5 jaar kunnen zich GRATIS creatief vermaken in het Open Kinderatier. Iedere zondag tussen 12.00 en 16.00 uur welkom om zich creatief te vermaken. Binnenlopen kan de hele middag door en elk kind mag maken wat hij zelf wil! Het museum biedt inspiratie genoeg!

Combitip: De (groot) ouders kunnen de lezing Kunst op zondag bezoeken. Op 4 mei gaat deze lezing over De kunstenaar tijdens de tweede wereldoorlog.

Meer informatie Open Kinderatelier

Meer informatie Kunst op Zondag

Vakantieworkshop: maak je eigen mini museumzaal

Midden in Wonderkamers vind je het Miniatuurmuseum. In dit museum vind je zo’n 1000 unieke foto’s, schilderijen, tekeningen en beelden van beroemde kunstenaars. Alles in miniatuur, de werken passen zo in je broekzak. En echt, zoiets heb je nog nooit gezien!

Deze minimuseumzalen gaan wij tijdens deze workshop eerst bekijken. Hoe zien die miniatuur schilderijen eruit? En die kleine beelden? Is dat nu eigenlijk makkelijk om te maken zo’n mini schilderij? Of juist heel moeilijk? Natuurlijk gaan wij zelf ook de handen uit de mouwen steken. We gaan een eigen museumzaal maken én gaan hem inrichten met onze zelfgemaakte beelden, schilderijen of tekeningen.

Data: dinsdag 29 april en donderdag 1 mei 2014

Leeftijd: kinderen van 6 t/m 12 jaar

Duur: 14.00 – 16.00 uur

Prijs: 8,- per kind

Aanmelden kan telefonisch via 070-3381120 of per email educatie@gemeentemuseum.nl.