Verkoop ZomerExpo in trek bij het publiek

In twee weken 20 kunstwerken verkocht
04-07-2013

Gemeentemuseum Den Haag en Stichting ArtWorlds organiseren voor de derde keer ZomerExpo, de grootste landelijke beeldende kunsttentoonstelling met open inschrijving. Voor het eerst biedt Stichting ArtWorlds de kunstwerken uit de tentoonstelling te koop aan. Dat hier een grote vraag naar is, blijkt wel uit het feit dat er binnen twee weken al 20 kunstwerken en 4 dvd’s van een videowerk in oplage zijn verkocht.

Nog vóór dat ZomerExpo opende, was het eerste kunstwerk al verkocht. Willem Jan van Ginkel (Tilburg, 1989) maakte ‘52’, een stoel van 52 aan elkaar gestreken plastic tassen en verkocht deze aan Cityscapes Gallery in Amsterdam voor 52 euro. De overige verkochte werken variëren sterk in prijs. ‘Vicuña Rencoroso’, de science fiction animatiefilm van Iteke Hemkes en Marc de Leeuw, dat een werk in oplage is, gaat voor 20 euro over de toonbank. Het werk van Peter Schudde The China Syndrome’ is voor 3000 euro verkocht.

In de online gallery op www.zomerexpo2013.nl zijn de 525 kunstwerken te zien die door de onafhankelijke jury tijdens de spannende voorrondes is gekozen. 239 hiervan hebben een groene stip, deze zijn gekozen voor de tentoonstelling in het Gemeentemuseum Den Haag. ZomerExpo2013 toont een gevarieerd overzicht van schilderijen, installaties, foto’s en mixed media, allemaal gebaseerd op het thema Aarde.

Ruim 55 van de gekozen kunstwerken dingen mee naar ‘de prijs voor werk in oplage’ (€ 2.500) die samen met de publieksprijs (€10.000), een stimuleringsprijs voor het beste werk gekozen door een jury (€ 7.500) en het meest ‘groene kunstwerk’ (€ 2.500) de BankGiroLoterij Kunstprijzen vormen. De prijsuitreiking vindt plaats op 14 september in het Gemeentemuseum Den Haag. Alle werken uit de tentoonstelling worden opgenomen in een catalogus, een uitgave van Stichting ArtWorlds en Bekking & Blitz Uitgevers. Deze catalogus is verkrijgbaar in de museumwinkel voor €9,90.

ZomerExpo Aarde sluit aan bij de thematiek van de tentoonstelling ‘Ja Natuurlijk’, een samenwerkingsproject tussen Stichting Niet Normaal en het Gemeentemuseum Den Haag in en rondom het GEM/Fotomuseum Den Haag. Te zien t/m 1 september 2013.

Dit project is mogelijk gemaakt dankzij de steun van het Fonds voor Cultuurparticipatie, het Mondriaan Fonds en de BankGiro Loterij.