Topstukken Mauritshuis in Gemeentemuseum

24-04-2012

Het Mauritshuis gaat een unieke samenwerking aan met het Gemeentemuseum Den Haag. Vanaf 24 april 2012 zullen voor een periode van twee jaar ruim 70 topstukken uit de collectie van het Mauritshuis in het Gemeentemuseum te zien zijn.
 

Hieronder bevinden zich het Gezicht op Delft van Johannes Vermeer, De Stier van Paulus Potter en De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt van Rijn. De samenwerking is het gevolg van de uitbreiding en de renovatie van het Mauritshuis, die zullen plaatsvinden van 2 april 2012 tot medio 2014.

Samenwerking

Emilie Gordenker, directeur van het Mauritshuis, is verheugd over de samenwerking. "Wij hebben altijd gezegd dat de kern van de collectie in Den Haag te zien zal zijn tijdens de verbouwing van het Mauritshuis. Wij zijn heel blij dat dit in het Gemeentemuseum zal zijn – twee Haagse musea bundelen hun krachten om ons publiek een schitterende bundeling van kunst aan te kunnen bieden."

Benno Tempel, directeur van het Gemeentemuseum Den Haag: "Hiermee beschikt Den Haag over het mooiste museum van Europa."

De schilderijen uit het Mauritshuis zullen worden tentoongesteld in een aparte vleugel van het Gemeentemuseum. Activiteiten van het Mauritshuis, zoals rondleidingen en educatieve programma’s, maar ook de museumwinkel zullen worden gecontinueerd in de tijdelijke huisvesting.

Mauritshuis bouwt aan de toekomst

De samenwerking is tot stand gekomen vanwege de geplande renovatie en uitbreiding van het Mauritshuis, onderdelen van het project Mauritshuis bouwt aan de toekomst. Hierbij wordt het zeventiende-eeuwse stadspaleis via een ondergrondse foyer verbonden met de zijvleugel van het tegenover gelegen gebouw Plein 26.

Op de site van het Mauritshuis kunt u door middel van een webcam de vorderingen van de verbouwing volgen