Overkapping binnentuin Gemeentemuseum

Overkapping binnentuin in aanbouw
een toekomstgerichte verrijking voor het publiek
19-11-2013

H.P. Berlage, de architect van het Gemeentemuseum Den Haag,  zag de binnentuin van het museum als centrale ontmoetingsplek. Een glazen overkapping van deze tuin zal ervoor zorgen dat het hart van het Gemeentemuseum ook in de 21e eeuw als ontmoetingsplek fungeert.

Bovendien biedt het overkappen de mogelijkheid om onze service aan het publiek  te verbeteren. De routing zal duidelijker worden, de publieks- & horecavoorzieningen worden gemoderniseerd en we kunnen evenementen – al dan niet gekoppeld aan onze tentoonstellingen – organiseren. De overkapping, met materialen en detaillering die aansluiten bij de sfeer van het bestaande gebouw, wordt gerealiseerd door architectenbureau Braaksma & Roos. De oplevering van de overkapte binnentuin is medio 2014.