Museumnacht met Haagse iconen

Haagse band Splendid
NDT 2 en Splendid op de museumvijver
23-06-2014

Het Gemeentemuseum Den Haag pakt de vijfde Museumnacht groots uit. Bezoekers krijgen de unieke kans om het internationaal gerenommeerde Nederlands Dans Theater 2 en de populaire Haagse band Splendid te zien optreden op de museumvijver. En dat tegen het prachtige decor van één van de mooiste museumgebouwen van Nederland. In het museum zelf kunnen ‘nachtgangers’ uiteraard de vaste collectie en de wisselende tentoonstellingen bewonderen of zelf op avontuur in Wonderkamers. En ze maken kennis met het werk van de genomineerde kunstenaars voor de internationale Vincent Award. De Haagse dichters en comedians van PUUR GELUL zorgen bovendien voor steengoede verhalen, hilarische grappen en komische noten. Een lach, een traan, internationale kunst en een cocktail in de hand. 6 september is het Gemeentemuseum duidelijk the place to be.

Het Haags Gemeentemuseum presenteert elk jaar een spectaculair programma tijdens de Haagse Museumnacht. Ook dit jaar heeft het museum heel wat in petto. Het feestje heeft dit jaar bovendien een extra Haags tintje. De publiekstrekkers zijn het NDT 2, de Haagse band Splendid en de Haagse dichters en comedians van PUUR GELUL. De talentgroep van NDT danst – speciaal voor de Museumnacht – twee keer het energieke werk I knew then van choreograaf Johan Inger op muziek van Van Morrison. Daarna neemt de populaire Haagse band het stokje over en verzorgt een spetterend muzikaal optreden. Zowel NDT 2 als Splendid doen dat op een meer dan bijzondere locatie: de vijver voor het museum. Prachtige optredens en mooie plaatjes verzekerd!

Een selfie bij de Victory

Ook in het museum zelf is er voor liefhebbers genoeg te zien. Bezoekers kunnen genieten van ‘Mondriaan & De Stijl’, de enige periode uit de kunst die naast Van Gogh en Rembrandt in de canon van Nederland is opgenomen. Maak – in de voetsporen van president Barack Obama - ook een ‘selfie’ bij de Victory Boogie Woogie! Bovendien opent die avond de tentoonstelling ‘The Vincent Award’ met werk van vijf internationaal succesvolle hedendaagse kunstenaars Anri Sala, Pierre Huyghe, Manfred Pernice, Willem de Rooij en Gillian Wearing. Ze zijn genomineerd voor de Vincent Award, een internationale kunstprijs die het museum in november uitreikt. Een mooie aanloop naar het najaarsprogramma van het museum, met onder andere de internationale blockbuster over de Amerikaanse kunstenaar Mark Rothko en de modetentoonstelling ‘Romantische mode. Mr. Darcy meets Eline Vere.

Kindermuseumnacht en Wonderkamers

De allerkleinsten zijn dit jaar vanaf 16.00 uur welkom op de KinderMuseumnacht. Dit jaar vindt de officiële opening van de KinderMuseumnacht plaats in de tuinzaal van het Gemeentemuseum Den Haag. Op vertoon van een Museumnacht passe partout kunnen ouders en kinderen bij de speciale opening in het Gemeentemuseum aanwezig zijn. Na de opening spelen drie talenten van de Haagse theaterschool, RABARBER, de voorstelling ‘Plaaggraag’, kunnen kinderen zich laten schminken en komt de kunst op zaal tot leven. Kinderen, tieners en hun familie kunnen bovendien de hele nacht terecht in Wonderkamers. In dertien spectaculair vormgegeven kamers ontvouwt zich een wondere wereld waarin je je eigen Berlage gebouw kunt ontwerpen, onder aanmoediging van Mondriaan de Boogiewoogie kan dansen of in een prachtig kostuum op de catwalk kunt paraderen.

Over Museumnacht Den Haag

Op zaterdag 6 september barst Museumnacht Den Haag los. Van 20.00 tot 01.30 gooien maar liefst 40 culturele instellingen hun deuren wagenwijd open voor kunstminnende nachtbrakers. De Kindermuseumnacht start al om 16.00 uur. Dit jaar is het programma royaal: van kindervoorstellingen tot dans en van naakte selfies tot een rollerdisco. Op 23 juni 2014 start de kaartverkoop voor de Museumnacht. Early birds kopen hun kaartje tot en met 5 september voor slechts € 12.50. Op 6 september zijn kaartjes verkrijgbaar voor € 15. Meer informatie en kaartverkoop op www.museumnachtdenhaag.nl. Museumnacht Den Haag is onderdeel van ‘48 uur van Den Haag’, het Haagse cultuurweekend.