Inleiding en voorstelling over Rothko bij Theater aan het Spui

13-05-2014

Franz Kaiser, hoofd tentoonstellingen van het Gemeentemuseum Den Haag, zal op dinsdag 13 mei bij Theater aan het Spui een lezing geven over kunstenaar Mark Rothko. De lezing is een inleiding op de voorstelling Rood van NTGent. Aanvang 19:30, toegang gratis. Aanmelden is niet nodig.

Het oeuvre van Mark Rothko (1903-1970) is episch en tegelijk heel intiem en menselijk, het spreekt tot de verbeelding en kent vele liefhebbers. Zijn uit veel verflagen opgebouwde kleurvelden zijn van een ongekende intensiteit en sensualiteit en verbeelden universele gevoelens als angst, extase, tragiek en euforie. Rothko was een intense kunstenaar die alles gaf en zoals vaker met grote kunstenaars, een moeilijk leven kende; gevoed door de ontgoocheling die de wereldoorlogen teweeg hadden gebracht en geteisterd door depressie. Een getormenteerde ziel die tot grootse kunst in staat was, en mensen tot op de dag van vandaag hiermee troost en verwondert.

Voorstelling over Rothko door NTGent

Op dinsdag 13 mei speelt Rood van NTGent in Theater aan het Spui. Een voorstelling over het leven van Mark Rothko, gespeeld door acteur Wim Opbrouck. Inmiddels is Rood genomineerd voor de juryselectie van het Nederlands Theaterfestival 2014.
Meer informatie over de voorstelling

Rothko tentoonstelling in het Gemeentemuseum

Van 20 september tot en met 18 januari is er in het Gemeentemuseum een grote tentoonstelling van Mark Rothko te zien, meer dan veertig jaar na de laatste tentoonstelling van Rothko in Nederland.
Meer informatie over de tentoonstelling