Het ‘mooiste stembureau van Nederland’ biedt gratis entree én muzikale omlijsting

11-03-2014

Dit voorjaar mogen alle Nederlanders twee keer naar de stembus: op woensdag 19 maart voor de gemeenteraadsverkiezingen en op donderdag 22 mei voor de verkiezingen van het Europees Parlement. Inwoners van Den Haag kunnen ook bij deze verkiezingen weer terecht in het ‘mooiste stembureau van Nederland’: het Gemeentemuseum Den Haag. Vanaf 11 uur krijgt iedereen die hier een stem uitbrengt op vertoon van het stembiljet bovendien gratis entree tot het museum. En wie er op 19 maart vroeg bij is, kan (om 08.00 uur) genieten van een voorproefje van ‘Festival Classique’. Omlijst door kunst én muziek wordt het uitbrengen van een stem een bijzondere ervaring.

Het Gemeentemuseum is een museum van en voor iedereen. Een mooie locatie dus voor twee belangrijke dagen in onze democratische samenleving, dagen waarop iedereen zijn stem mag laten gelden. Het door H.P. Berlage zo prachtig vormgegeven museum vormt voor deze gelegenheden een prachtig decor. Kiezers uit de Gemeente Den Haag kunnen van ’s morgens 7.30 uur tot ’s avonds 21.00 uur op dit bijzondere stembureau terecht. Vanaf 11 uur is het museum op vertoon van het stembiljet gratis te bezoeken. Na sluitingstijd (17.00 uur) is niet het gehele museum geopend, maar kan wel de interessante tentoonstelling Mondriaan en het kubisme. Parijs 1912-1914 worden bezocht.

Interessante tentoonstellingen

Naast Mondriaan en het Kubisme is op 19 maart tijdens de reguliere openingstijden onder andere een bezoek mogelijk aan Ingewikkelde beelden, een tentoonstelling over installaties, Delfts Wit, een prachtige tentoonstelling over keramiek en Meesters uit het Mauritshuis met topstukken uit de collectie van het Mauritshuis. Op 22 mei kunt u zich onder andere onderdompelen in de wereld van het Verre Oosten bij Aziatische kunst en de Nederlandse smaak. Wie na schooltijd komt stemmen, kan de kinderen meenemen voor een gratis bezoek aan Wonderkamers.