Gratis entree met stembiljet

Gemeentemuseum Den Haag ook op 22 mei weer stembureau
20-05-2014

Op donderdag 22 mei vinden de verkiezingen van het Europees Parlement plaats. En ook nu kunnen inwoners van Den Haag weer terecht in het ‘mooiste stembureau van Nederland’: het Gemeentemuseum Den Haag. Het museum heeft bovendien een link met Europa, omdat hier vanaf dit jaar de prestigeuze Vincent Award voor hedendaagse Europese kunst wordt uitgereikt. Vanaf 11 uur krijgt iedereen die een stem uitbrengt in het Gemeentemuseum op vertoon van de stempas gratis entree.

Kiezers uit de Gemeente Den Haag kunnen van ’s morgens 7.30 uur tot ’s avonds 21.00 uur terecht in het prachtige Art Deco gebouw dat is ontworpen door H.P. Berlage. Op vertoon van het stembiljet krijgen kiezers vanaf 11 uur gratis entree.

In november van dit jaar wordt in het Gemeentemuseum The Vincent Award uitgereikt. Voor deze prijs zijn onlangs vijf kunstenaars genomineerd: Pierre Huyghe (Frankrijk), Manfred Pernice (Duitsland), Willem de Rooij (Nederland), Anri Sala (Albanië/Frankrijk) en Gillian Wearing (Verenigd Koninkrijk). De winnaar ontvangt een prijs van 50.000 euro. Werken van de genomineerde kunstenaars worden vanaf 6 september in het Gemeentemuseum/GEM tentoongesteld. Directeur Benno Tempel is er trots op dat deze prijs in Den Haag wordt uitgereikt. “We hopen dat de natuurlijke rol van de stad Den Haag als centrum voor debat in een democratisch Europa de discussie over Europese hedendaagse kunst een extra boost zal geven.” Vooruitlopend op de tentoonstelling en de prijsuitreiking is nu al een bezoek aan The Vincent Award Room mogelijk. Tot en met 6 juli worden hier werken getoond van de Duitse kunstenaar Matthias Weischer.

Tijdens reguliere openingstijden is op 22 mei onder andere een bezoek te brengen aan Mondriaan & De Stijl en wie de (klein)kinderen – die altijd gratis entree krijgen – meeneemt, kan zich een paar uur vermaken in Wonderkamers of een kijkje nemen bij Roodkapje, de nieuwe presentatie in de kindermuseumzaal. Na sluitingstijd (17.00 uur) is niet het gehele museum geopend, maar kunnen bezoekers wel terecht in The Vincent Award Room en kunnen ze zich onderdompelen in de wereld van het Verre Oosten bij Aziatische kunst en de Nederlandse smaak