Caro Emerald opent Fabulous Fifties

07-10-2012

Op zaterdag 6 oktober heeft zangeres Caro Emerald de tentoonstelling Fabulous Fifties Fabulous Fashion geopend. Het Gemeentemuseum is er zeer trots op dat zij zo uitkeek naar 'Fabulous Fifties - Fabulous Fashion' dat ze aanbood de tentoonstelling te openen. En wat deed ze dat prachtig, mét nieuwe muziek!

Modeliefhebbers konden zich in het Gemeentemuseum Den Haag onderdompelen in de modewereld van de jaren vijftig. Van schitterende haute couture tot rebelse jeugdkleding: het is allemaal te zien in de tentoonstelling Fabulous Fifties/ Fabulous Fashion. De tentoonstelling is tot en met 3 februari 2013 te zien.

Meer jaren vijftig in het Gemeentemuseum

Pin up

Na de Tweede Wereldoorlog werd in de media en in advertenties een steeds verleidelijker vrouwbeeld getoond. Pin up, een kleine tentoonstelling in het Willem Cordia kabinet, laat dit zien. Herkenbare, typische jaren vijftig-afbeeldingen van mooie dames in bikini en prachtige beelden van Marilyn Monroe: ze zullen een grote glimlach op de gezichten van bezoekers toveren. Pin up is te zien t/m 3 februari.

Happy Days

Van 1 september 2012 t/m 20 januari 2013 is in het Gemeentemuseum Den Haag ook Happy Days, Kunst in Den Haag tussen 1947-1967 te zien. Deze tentoonstelling laat zien dat de hofstad een broedplaats was voor talent op het gebied van beeldende kunst, muziek, literatuur en dans. Niet alleen kunst en vormgeving komen aan bod, maar ook het dagelijks leven met de Puchs, de jeugdcultuur en de eerste demonstraties.