BankGiro Loterij steunt het Gemeentemuseum

BankGiroLoterij1
12-02-2014

Dankzij de bijna 600.000 deelnemers kan de BankGiro Loterij dit jaar ruim 62 miljoen euro schenken aan cultuur in Nederland. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in De Nieuwe Kerk in Amsterdam reikte de BankGiro Loterij de bedragen uit aan 70 culturele organisaties. Het Gemeentemuseum Den Haag is al sinds 2006 benificiënt van de BankGiro Loterij en ontving dit jaar een bedrag van 500.000 euro. Wij zijn de BankGiro Loterij hiervoor bijzonder dankbaar.

Door mee te spelen met de BankGiro Loterij steunen deelnemers alle vormen van cultuur in Nederland en maken zij kans op prijzen. In 2013 kochten zij loten voor in totaal 124.9 miljoen euro. De helft daarvan is bestemd voor cultuur. De loterij kan zo 62.5 miljoen euro schenken aan vele culturele organisaties.