Eten en drinken

Grand Café

Tuinzaal Gemeentemuseum Den Haag

 

Het Grand Café is de aangewezen plek om uw museumbezoek even te onderbreken voor heerlijke kop Peeze koffie, een verse lunch die ter plekke voor u bereid wordt of een hartige of zoete snack. Het vernieuwde, uitgebreide assortiment legt de nadruk op biologische, duurzame en verantwoord verbouwde producten

Door haar ligging in de nieuw verbouwde tuinzaal van het Gemeentemuseum kunt u in alle rust genieten. Vormgever Richard Hutten drukte zijn stempel op het interieur van het Grand Café met de speciaal voor het museum ontworpen Berlage-stoel. De speelse lampen, een designklassieker van de Deen Poul Henningsen, sluiten hier uitstekend bij aan en doorbreken het strakke karakter van de ruimte.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via:

Telefoon:  070 – 720 0 720
E-mail:   info@museumcatering.nl
 

Gember


 

Restaurant Gember is het café-restaurant van het naastgelegen Fotomuseum Den Haag en het GEM, museum voor actuele kunst. Wie zich graag omringt met modern design is bij Gember aan het goede adres. Het restaurant is ingericht met meubels van Richard Hutten, een opvallende leestafel van Job Smeets en lichtinstallaties van Babak Afrassiabi en Ralph van Meygaard.
's Zomers biedt Restaurant Gember een heerlijk terras aan de vijver van het Gemeentemuseum. Het is vrij toegankelijk en iedere dag geopend vanaf 11.00 uur. In Gember kunt u ook uitstekend gebruik maken van de mogelijkheid om uw relaties te ontvangen al dan niet gecombineerd met een bezoek aan het Fotomuseum en/of GEM.

Voor reserveringen kunt u bellen naar 070 – 358 6891.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via:

Telefoon:  070 – 720 0 720
E-mail:   info@museumcatering.nl
Website: www.restaurantgember.nl

Facebook: www.facebook.com/restaurantgember
Twitter:  @restaurantgember

 

Brasserie Berlage


 

Bij het laatste levenswerk van architect H.P. Berlage – het Gemeentemuseum Den Haag – werd in de tuin een prachtig paviljoen gebouwd als rustpunt voor bezoekers en wandelaars. De gevestigde brasserie is sfeervol ingericht en gedecoreerd in stijl en doet de naam “Brasserie Berlage” eer aan. In 1997 werd het Gemeentemuseum ingrijpend gerenoveerd. Ook het paviljoen in de tuin werd van onder tot boven aangepakt. Het terras werd in ere hersteld en aan de zijkant verrees een nieuwe comfortabele en lichte serre.

Het Art Deco paviljoen brengt de warme sfeer uit vervlogen tijden terug. Maar Brasserie Berlage is niet alleen van gisteren.  Brasserie Berlage beschikt over een 70 plaatsen tellend comfortabel restaurant met terras op het zuiden. De brasserie biedt met haar moderne en klassieke kaart zowel de liefhebber van de goede Franse keuken als de gastronoom keuze genoeg. Culinaire verfijning en eigentijdse invloeden, maar betaalbaar en comfortabel in de ambiance van de dertiger jaren. De royale Serre is bij uitstek geschikt voor besloten evenementen als diners, bruiloften, recepties en presentaties. De Serre beschikt over een eigen entree, sanitair en terras. 

Zie ook: www.brasserieberlage.nl