WonderMaterials

Een samenwerkingsproject van het Filmhuis Den Haag, het Gemeentemuseum Den Haag en Digital Playground in Rotterdam

De leerlingen bezoeken het Gemeentemuseum Den Haag en maken een film in het Filmhuis Den Haag. Centraal staan hierbij materialen - hun eigenschappen en de waarde die wij hieraan toekennen.

Duur/tijdstip: 4,25 uur, 12.15 uur – 16.30 uur (of in overleg)
Kosten: € 421,- per workshop ( max. 28 lln.)

Vak: Basisvorming beeldende vakken, CKV, maatschappijleer, techniek, economie, aardrijkskunde

Programma

12.15 – 13.00 – interactieve rondleiding in het Gemeentemuseum
13.00 – 13.45 – reistijd naar Filmhuis ( tram 17, uitstappen halte Buitenhof)
13.45 – 16.30 – workshop Digital Playground

 

In het Filmhuis maken de leerlingen een reclamespot waarin ze één of meerdere eigenschappen van de materialen glas, hout, kunststof of metaal uitbeelden. Ter inspiratie start de workshop in Wonderkamers in het Gemeentemuseum Den Haag. De vele objecten die je in de vitrines van Wonderkamers kunt vinden, zijn vaak verrassend en innovatief in de toepassing van het materiaal. Ze zetten je als kijker aan het denken. Het is dan ook dé plek voor leerlingen om materialen van verschillende objecten te onderzoeken, te vergelijken en vanuit verschillende perspectieven te benaderen.

Ter voorbereiding op de workshop heeft Digital Playground een online educatieve tool ontwikkeld: de Webwalk. De Webwalk neemt leerlingen mee langs een route op internet en vraagt ze daar op verschillende websites iets te lezen, te bekijken en beluisteren. Om de kennis van leerlingen te toetsen worden er tussentijds een aantal vragen gesteld.

Animatiefilm

Tijdens de speciale animatiefilm-weken van 3 t/m 21 februari 2014 in het Filmhuis kunnen de leerlingen animatiefilms maken!

Vragen of aanmelden

De afdeling Educatie is voor meer informatie bereikbaar op werkdagen tussen 8.30- 16.00 uur, tel. 070-3381120 of per e-mail: educatie@gemeentemuseum.nl.

 
Deze bijzondere workshop is tot stand gekomen dankzij de sponsoring van WeCycle. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van elektrische apparaten en energiezuinige verlichting (e-waste).