Social Media: Dit ben ik

Een samenwerkingsproject van Filmhuis Den Haag, Het Gemeentemuseum Den Haag en Digital Playground in Rotterdam

In de workshop ‘Dit ben ik’ kijken leerlingen kritisch naar de wijze waarop zij en anderen zichzelf presenteren op het internet.

Duur/tijdstip: 4,25 uur, 12.15 uur – 16.30 uur (of in overleg)
Kosten: € 421 per workshop (max. 28 lln.)
Vak: Basisvorming beeldende vakken, CKV, maatschappijleer

12.15 – 13.00 – interactieve rondleiding in het Gemeentemuseum
13.00 – 13.45 – reistijd naar Filmhuis ( tram 17, uitstappen halte Buitenhof)
13.45 – 16.30 – workshop Digital Playground

De leerlingen maken zelf een film die bestemd is voor plaatsing op een van de Social Media. Leerlingen leren zo keuzes te maken in het weergeven van hun eigen identiteit. Is wat je wilt overbrengen ook echt hoe mensen jou zien? Wat kun je zelf doen met beeldtaal? Ter inspiratie start de workshop met een interactieve rondleiding in het Gemeentemuseum, waar gekeken wordt hoe kunstenaars in het verleden en heden omgingen/gaan met het begrip identiteit.

Ter voorbereiding op de workshop heeft Digital Playground een online educatieve tool ontwikkeld: de Webwalk. De Webwalk neemt leerlingen mee langs een route op internet en vraagt ze daar op verschillende websites iets te lezen, te bekijken en beluisteren. Om de kennis van leerlingen te toetsen worden er tussentijds een aantal vragen gesteld.

Vragen of aanmelden

De afdeling Educatie is voor meer informatie bereikbaar op werkdagen tussen 8.30- 16.00 uur, tel. 070-3381120 of per e-mail: educatie@gemeentemuseum.nl.