Reizen door de tijd van Mondriaan

geschiedenis & beeldende kunst

De kunstenaars van de beweging De Stijl waren op bijna alle vlakken van kunst en cultuur actief: literatuur, muziek, beeldende en toegepaste kunst, architectuur en mode. Voor alle doelgroepen en niveaus valt op de tentoonstelling Mondriaan & De Stijl veel te beleven.

Duur: 2 uur
Kosten: per groep van 15 lln. (max. 30 lln.), inclusief kijkwijzer en iPad in tweetallen
Niveau: bovenbouw havo/vwo, eventueel ook klas 3
Vak: geschiedenis, maatschappijleer en beeldende vorming, kunst (algemeen) en CKV

Creatieve verbanden en rijke voorbeelden zijn het motto van deze activiteit. Uw leerlingen kijken naar de tentoonstelling Mondriaan & de Stijl tegen de achtergrond van de tijd waarin de kunst is ontstaan. Uitgaand van vier onderzoeksvragen werken de leerlingen in tweetallen aan deelvragen in het digitale werkboek. Hierbij maken de leerlingen gebruik van (kunst)historische bronnen en muziekfragmenten. Aan het einde van de workshop voegen we alle kennis samen.

Deze workshop sluit aan bij één van de vijftig vensters van de Canon van Nederland: de Stijl.

Dit project is ontstaan in samenwerking met het gymnasium Haganum in Den Haag en het Dalton College in Den Haag.

Vragen of aanmelden

De sector Educatie is voor meer informatie bereikbaar op werkdagen, tel. 070-3381120 of per e-mail: educatie@gemeentemuseum.nl.