Pimp your clothes: Ode aan de Nederlandse mode

workshop mode

Deze workshop is speciaal ontwikkeld voor leerlingen die al enige ervaring hebben met naald en draad. Onder begeleiding van een museumdocent voegen de leerlingen versieringen toe aan een kledingstuk dat ze hebben meegenomen.

Tentoonstelling: Ode aan de Nederlandse mode (19 september 2015 t/m 7 februari 2016)
Kosten: € 120 per 8 lln. (max. 16 lln.)
Niveau: bovenbouw (vmbo/havo/vwo)
Vak: CKV

De tentoonstelling Ode aan de Nederlandse mode geeft een uniek overzicht van de Nederlandse modegeschiedenis vanaf 1900 en biedt veel inspiratie om eens een keer goed na te denken over mode en identiteit.

Samen met een museumdocent nemen de leerlingen het handschrift van onze grote modeontwerpers onder de loep. Hierbij besteden zij aandacht aan mogelijke bronnen van inspiratie, de materiaalkeuze, bijzondere technieken en unieke kenmerken van een ontwerp. Ook kijken de leerlingen naar diverse technieken die zij in de tweede helft van de workshop kunnen toepassen. Op zaal denken ze bovendien na over de vraag ‘wat past bij mij’ of ‘wat zou ik graag een keer willen uitproberen’?

In het museumatelier geeft de museumdocent uitleg over verschillende basistechnieken van versieren en vermaken - met en zonder naaimachine. Bijvoorbeeld hoe je een stofbloem of een applicatie kunt maken en hoe je kant, band of verenbont kunt aanbrengen.

De leerlingen vermaken hun meegenomen kledingstuk tot een unieke creatie en laten zich hiervoor inspireren door de grote Nederlandse ontwerpers. Aan het einde van de workshop wordt er een foto gemaakt van de leerling en zijn/haar kledingstuk.

Vragen of aanmelden

De sector Educatie is voor meer informatie bereikbaar op werkdagen, tel. 070-3381120 of per e-mail: educatie@gemeentemuseum.nl.