Pimp your clothes: Mister Darcy meets Eline Vere

workshop mode

Deze workshop is speciaal ontwikkeld voor leerlingen die al enige ervaring hebben met naald en draad. Onder begeleiding van een museumdocent voegen de leerlingen versieringen toe aan een kledingstuk dat ze hebben meegenomen.

Tentoonstelling: Romantische mode - Mister Darcy meets Eline Vere of vaste collectie
Kosten: € 85 per 8 lln. (max. 16 lln.)
Niveau: bovenbouw (vmbo/havo/vwo)
Vak: CKV

De workshop begint met een rondleiding op onze grote tentoonstelling over mode in de 19e eeuw, langs sprankelende kostuums uit de tijd van Jane Eyre, Mister Darcy en Downton Abbey. Veel kostuums uit eigen collectie zijn gerestaureerd en nu voor het eerst voor het publiek te zien. De tentoonstelling besteedt ook aandacht aan de meest uiteenlopende accessoires, korsetten en crinolines, modeprenten en fotografie. Samen met de museumdocent kijken de leerlingen naar de details.

In het museumatelier geeft de museumdocent uitleg over verschillende basistechnieken van versieren - met en zonder naaimachine. Bijvoorbeeld hoe je een stofbloem of een applicatie kunt maken en hoe je kant, band of verenbont kunt aanbrengen.

Onder begeleiding van een museumdocent voegen de leerlingen versieringen toe aan een kledingstuk dat ze hebben meegenomen. Hierbij laten ze zich inspireren door de 19e eeuw.

Aan het einde van de workshop wordt een foto gemaakt van de leerling en zijn/haar versierde kledingstuk. Dit gebeurt voor de achtergrond van de daken van Parijs – net als bij een echte fotoshoot voor in een modeblad.

Vragen of aanmelden

De afdeling Educatie is voor meer informatie bereikbaar op werkdagen, tel. 070-3381120 of per e-mail: educatie@gemeentemuseum.nl.