Pimp your clothes

workshop mode
Deze workshop is speciaal ontwikkeld voor leerlingen die al enige ervaring hebben met naald en draad. Onder begeleiding van een museumdocent voegen de leerlingen versieringen toe aan een kledingstuk dat ze hebben meegenomen.
 
Tentoonstelling: Hubert de Givenchy: To Audrey with love (26 november 2016 t/m 26 maart 2017)
Kosten: € 85 per 8 lln. (max. 16 lln.)
Niveau: bovenbouw (vmbo/havo/vwo)
Vak: CKV
 
Deze bijzondere tentoonstelling is een eerbetoon van couturier Hubert de Givenchy aan zijn muze Audrey Hepburn. Als actrice droeg Audrey Hepburn de creaties van De Givenchy in haar meest bekende films, zoals How to steal a Million en Breakfast at Tiffany’s
 
Samen met een museumdocent nemen de leerlingen het handschrift van Hubert de Givenchy - een van de grootste modeontwerpers van de 20e eeuw - onder de loep. Hierbij besteden zij aandacht aan mogelijke bronnen van inspiratie, de materiaalkeuze, bijzondere technieken en unieke kenmerken van een ontwerp. Ook kijken de leerlingen naar diverse technieken die zij in de tweede helft van de workshop kunnen toepassen. Op zaal denken ze bovendien na over de vraag ‘wat past bij mij’ of ‘wat zou ik graag een keer willen uitproberen’?
 
In het museumatelier geeft de museumdocent uitleg over verschillende basistechnieken van versieren en vermaken - met en zonder naaimachine. Bijvoorbeeld hoe je een stofbloem of een applicatie kunt maken en hoe je kant, band of verenbont kunt aanbrengen.
De leerlingen vermaken hun meegenomen kledingstuk tot een unieke creatie en laten zich hiervoor inspireren door de tijdloos elegante ontwerpen van De Givenchy. Aan het einde van de workshop wordt er een foto gemaakt van de leerling en zijn/haar kledingstuk. 
 
Vragen of aanmelden
De sector Educatie is op werkdagen bereikbaar voor meer informatie, tel. 070-3381120 of per e-mail: educatie@gemeentemuseum.nl.