Pimp your clothes

Deze workshop is speciaal ontwikkeld voor leerlingen die al enige ervaring hebben met naald en draad. Onder begeleiding van een museumdocent voegen de leerlingen versieringen toe aan een kledingstuk dat ze hebben meegenomen.

Tentoonstelling: Chanel: de legende, GM
Kosten: € 85 per 8 lln. (max. 16 lln.)
Niveau: bovenbouw (vmbo/havo/vwo)
Vak: CKV

Aan het begin van de workshop geeft de museumdocent uitleg over verschillende basistechnieken van versieren - met en zonder naaimachine. Bijvoorbeeld hoe je een stofbloem of een applicatie kunt maken en hoe je kant, band of verenbont kunt aanbrengen.

Waar haal je hiervoor de inspiratie vandaan? De workshop begint met een rondleiding over de tentoonstelling - langs de elegantie van de Parijse couture. Originele Chanel-ontwerpen uit de jaren ’20 en ‘30, mantelpakken uit de jaren ’60, sprankelende accessoires en creaties gedragen door beroemde klanten zoals Marlène Dietrich en Romy Schneider kom je hier tegen. Chanel: de legende is een adembenemende reis door het leven en werk van Gabrielle ‘Coco’ Chanel (1883-1971).
Aan het einde van de workshop wordt een foto gemaakt van de leerling en zijn/haar versierde kledingstuk. Dit gebeurt voor de achtergrond van de daken van Parijs – net als bij een echte fotoshoot voor in een modeblad.

Vragen of aanmelden

De afdeling Educatie is voor meer informatie bereikbaar op werkdagen tussen 8.30- 16.00 uur, tel. 070-3381120 of per e-mail: educatie@gemeentemuseum.nl.