Passion for fashion: Romantische mode

workshop mode

Tijdens deze workshop laten de leerlingen hun fantasie de vrije loop met het ontwerpen van een eigen outfit. Ervaring met naald en draad is hiervoor niet nodig.

Tentoonstelling: Romantische mode - Mister Darcy meets Eline Vere of vaste collectie
Kosten: € 120 per 15 lln. (max. 60 lln.)
Niveau: onderbouw (vmbo/havo/vwo)
Vak: basisvorming beeldende vakken

Dit najaar sprankelen de kostuums uit de tijd van Jane Eyre, Mister Darcy en Downton Abbey in volle glorie in een grote tentoonstelling over mode in de 19e eeuw. In deze eeuw barstensvol vernieuwing werden de fundamenten voor onze huidige maatschappij gelegd. Mode speelde een belangrijke rol binnen de nieuwe sociale structuren van de negentiende eeuw. Hoe ging je gekleed als ‘nieuw geld’?

Veel kostuums uit eigen collectie zijn gerestaureerd en nu voor het eerst voor het publiek te zien. Naast complete kostuums is er aandacht voor accessoires, korsetten en crinolines, modeprenten en fotografie.

Samen met een museumdocent bezoeken de leerlingen de tentoonstelling en vertalen daarna in het museumatelier hun inspiratie naar een eigen ontwerp.

Vragen of aanmelden

De afdeling Educatie is voor meer informatie bereikbaar op werkdagen, tel. 070-3381120 of per e-mail: educatie@gemeentemuseum.nl.