Passion for fashion: Ode aan de Nederlandse mode

workshop mode

Tijdens deze workshop laten de leerlingen hun fantasie de vrije loop en ontwerpen een eigen outfit. Ervaring met naald en draad is hiervoor niet nodig.

Tentoonstelling: Ode aan de Nederlandse mode (19 september 2015 t/m 7 februari 2016)
Kosten: € 120 per 15 lln. (max. 60 lln.)
Niveau: onderbouw (vmbo/havo/vwo)
Vak: basisvorming beeldende vakken

Mode en lifestyle – bijna geen leerling (en volwassene) die er niet mee bezig is. Hoe je je kleedt zegt veel over jezelf, dat is van alle tijden. De tentoonstelling Ode aan de Nederlandse mode geeft een uniek overzicht van de Nederlandse modegeschiedenis vanaf 1900 en biedt veel inspiratie om eens een keer goed na te denken over mode en identiteit.

Samen met een museumdocent kijken de leerlingen op de tentoonstelling naar de ontwerpen van grote namen: van Viktor & Rolf tot Charles Montaigne, Fong Leng tot Frans Molenaar, van Iris van Herpen tot Dick Holthaus en van Max Heymans tot Jan Taminiau. Hebben de leerlingen hun namen ooit gehoord en zouden ze hun ‘handschrift’ herkennen? Zouden ze zo’n ontwerp ook durven dragen? Wat doet een ontwerper uitsteken boven het maaiveld? Hoe creëer je een ‘handschrift’? Het antwoord op deze en andere vragen zoeken de leerlingen samen met de museumdocent door goed te kijken, te vergelijken en te schetsen op zaal. Daarna vertalen ze in het museumatelier hun inspiratie naar een eigen ontwerp.

Vragen of aanmelden

De sector Educatie is voor meer informatie bereikbaar op werkdagen, tel. 070-3381120 of per e-mail: educatie@gemeentemuseum.nl.