Passion for fashion: Ode aan de Nederlandse mode

workshop mode

Tijdens deze workshop laten de leerlingen hun fantasie de vrije loop en ontwerpen een eigen outfit. Ervaring met naald en draad is niet nodig.

Tentoonstelling: Hubert de Givenchy: To Audrey with love (26 november 2016 t/m 26 maart 2017)
Kosten: €120 per 15 lln. (max. 60 lln.)
Niveau: onderbouw (vmbo/havo/vwo)
Vak: Basisvorming beeldende vakken

Mode en lifestyle – bijna geen leerling (en volwassene) die er niet mee bezig is. Hoe je je kleedt zegt veel over jezelf, dat is van alle tijden. De tentoonstelling Hubert de Givenchy: To Audrey with love biedt veel kijkplezier en inspiratie om eens een keer goed na te denken over mode en identiteit.

Samen met een museumdocent maken de leerlingen kennis met het bijzondere handschrift van Hubert de Givenchy, een van de grootste couturiers van de 20e eeuw. Over zijn creaties zei actrice Audrey Hepburn: ‘Givenchy’s clothes are the only ones I feel myself in. He is more than a designer, he is a creator of personality.’

Draag jij ook kleren waarin je je helemaal jezelf voelt? En wat is dan jouw stijl - hou je van tijdloos elegant of van extravert en uitgesproken? Tijdens deze workshop kunnen de leerlingen goed kijken en vergelijken, ze nemen het materiaal en de technieken onder de loep en schetsen op zaal. Daarna vertalen de leerlingen in het museumatelier hun inspiratie naar een eigen ontwerp.

Vragen of aanmelden
De sector Educatie is op werkdagen bereikbaar voor meer informatie, tel. 070-3381120 of per e-mail: educatie@gemeentemuseum.nl