Passion for fashion

Tijdens deze workshop laten de leerlingen hun fantasie de vrije loop met het ontwerpen van een eigen outfit. Ervaring met naald en draad is hiervoor niet nodig.

Tentoonstelling: Chanel: de legende
Kosten: € 120 per 15 lln. (max. 60 lln.)
Niveau: onderbouw (vmbo/havo/vwo)
Vak: Basisvorming beeldende vakken

Naast originele kledingontwerpen toont Chanel: de legende ook accessoires en Chanel ‘costume jewellery’: sprankelend, kleurrijk en op-en-top Chanel chic. Eén ding is zeker: in de eerste helft van de 20e eeuw ging men op grote schaal formeel uit. Aparte kleding voor overdag, de namiddag, cocktailtijd of een bal was heel gewoon. En natuurlijk ging je niet gekleed zonder de bijhorende accessoires - alles werd harmonieus op elkaar afgestemd.

De workshop begint met een interactieve rondleiding in het museum. Hier laten de leerlingen zich inspireren voor hun eigen ontwerp en kijken ze naar de materialen en technieken die kenmerkend zijn voor haute couture. Er zijn vragen genoeg om over na te denken: wat maakt de mode van toen tot klassiekers die we nog steeds dragen? Is er een verschil tussen de etiquette van toen en nu? Zegt de mode iets over de maatschappij en rollenpatronen? En wat vind je zelf nou eigenlijk mooi?
In het museumatelier ontwerpen de leerlingen - op schaal - zelf een outfit voor een feest. Kralen, stoffen veren; de meest verrassende materialen staan de leerlingen ter beschikking om - in het klein - straks de show te stelen. Wie durft het aan?

Vragen of aanmelden

De afdeling Educatie is voor meer informatie bereikbaar op werkdagen tussen 8.30- 16.00 uur, tel. 070-3381120 of per e-mail: educatie@gemeentemuseum.nl.