Modeltekenen

Het menselijk lichaam als studieobject. Modeltekenen kent een lange traditie. Bijna alle kunststudenten leren het op de academie en ook uw leerlingen kunnen leren om het het menselijk lichaam in verschillende houdingen vast te leggen.

Tentoonstelling: wisselend
Kosten: € 120 per 15 lln., max. 30 lln.
Niveau: vmbo/havo/vwo
Vak: basisvorming beeldende vakken, CKV, tehatex

De leerlingen laten zich in het museum inspireren door schilderijen en tekeningen. Ze letten hierbij op de houding /pose van de figuur, het perspectief en de hieruit voortvloeiende verkortingen van het lichaam.

Daarna gaan ze in het museumatelier zelf aan de slag: een echt model gaat voor hen poseren. De museumdocent geeft uitleg over de verhoudingen van het menselijk lichaam en laat zien hoe je door middel van hulplijnen grip kunt krijgen op de proporties. In overleg met de docent wordt bij het boeken van de workshop bepaald of de professionele modellen gekleed of niet gekleed zullen poseren.
Een aantal (replica)kostuums, mode uit de 18e, 19e en 20e eeuw, staat de leerlingen ter beschikking om zelf in kleine groepen voor elkaar model te staan, poses uit te proberen en te tekenen. 

Vragen of aanmelden

De afdeling Educatie is voor meer informatie bereikbaar op werkdagen, tel. 070-3381120 of per e-mail: educatie@gemeentemuseum.nl.