Klinkende Kunst- horen & zien

muziek & beeldende kunst

In ‘Klinkende Kunst - horen & zien’ gaan de leerlingen op zoek naar de overeenkomsten en verschillen tussen muziek en beeldende kunst. Leden van het Residentie Orkest spelen live bij diverse werken in het Gemeentemuseum.

Datum: op maandag of in overleg
Kosten: € 250 per workshop (max. 30 lln.)
Reserveren: minimaal 2 maanden van te voren
Vak: CKV, muziek

Aan de hand van uitleg door een museumdocent en opdrachten waarmee de leerlingen zelf aan de slag gaan, wordt duidelijk dat ook een schilderij ritme en harmonie laat zien, net zoals muziek kleur en contrast laat horen. Goed beschouwd gebruiken componisten en schilders vaak dezelfde middelen om zich uit te drukken.

In ‘Klinkende Kunst - horen & zien’ wordt duidelijk dat muziek en beeldende kunst veel meer gemeen hebben dan je op het eerste gezicht zou denken.

Art Questions

Ter voorbereiding van de workshop op school hebben het Residentie Orkest en het Gemeentemuseum een aantrekkelijk lespakket samengesteld. Aan de hand van beeld en geluid maken de leerlingen spelenderwijs kennis met het thema en belangrijke begrippen die in de workshop aan bod komen. De voorbereiding is bedoeld voor een blokuur en is voor een goed verloop van de workshop aan te raden. De vervolgopdrachten van Art Questions kunt u als PDF bestand onderaan de pagina vinden.

Sounding art, LEVEL 1, vmbo

Sounding art, LEVEL 2, havo vwo

Deze workshop is ontstaan in samenwerking met het Residentie Orkest Den Haag.

Vragen of aanmelden

De sector Educatie is voor meer informatie bereikbaar op werkdagen, tel. 070-3381120 of per e-mail: educatie@gemeentemuseum.nl.

Al uw keuze gemaakt? Meld u direct aan!