Workshops

Voor leerlingen van het voortgezet onderwijs zijn workshops ontwikkeld met vaste thema’s. Na een bezoek aan een tentoonstelling wordt in het museumatelier een beeldend werk gemaakt. Een overzicht van alle workshops vindt u in het rechter zijmenu.

De workshops vinden plaats bij wisselende tentoonstellingen.

Datum:  ’s middags op aanvraag van dinsdag t/m vrijdag (tenzij anders vermeld). In overleg incidenteel ook op maandag of ’s ochtends mogelijk.
Duur:   2 uur (tenzij anders vermeld)
Locatie:  Gemeentemuseum Den Haag (tenzij anders vermeld)

Beeldend werk maken

Uw leerlingen bezoeken  de actuele tentoonstelling of kijken vanuit een centraal onderwerp naar onze collecties. Hierna maken zij zelf beeldend werk in het museumatelier. Kies uit de onderstaande workshops.

Schilderen:     

Fotografie:     

Mode:                

Film:                    

Een vakoverstijgende insteek kiezen
Bij de onderstaande workshops staat eens niet het beschouwen van kunst centraal, maar het leggen van verbanden. Aan de hand van kunst zoeken we antwoorden op vragen die voortkomen uit een ander vakgebied.

Geschiedenis: Reizen door de tijd van Mondriaan (sluit aan bij 'De Stijl', Canon van Nederland)
Uw leerlingen verkennen de tentoonstelling Mondriaan & De Stijl aan de hand van een onderzoeksvraag en leggen creatieve verbanden met de tijd waarin de kunst is ontstaan. Hiervoor heeft het museum een rijke verzameling aan muziekstukken, foto’s, brieven, krantenartikelen en toneelstukken op een iPad samengesteld.

Muziek: Klinkende Kunst – horen en zien
Uw leerlingen ontdekken de overeenkomsten en verschillen tussen beeldende kunst en muziek. Leden van het Residentie Orkest spelen live bij diverse werken in het Gemeentemuseum Den Haag.

Vragen of aanmelden
De sector Educatie is voor meer informatie bereikbaar op werkdagen, tel. 070-3381120 of per e-mail: educatie@gemeentemuseum.nl.