Workshops

Op zaal kunst bewonderen en inspiratie opdoen, samen met een museumdocent. Daarna gaan leerlingen zelf creatief aan de slag in het museumatelier. Een overzicht van alle workshops vindt u in het rechter zijmenu.

De workshops vinden plaats bij wisselende tentoonstellingen.

Datum:  ’s middags op aanvraag van dinsdag t/m vrijdag (tenzij anders vermeld). In overleg incidenteel ook op maandag of ’s ochtends mogelijk.
Duur:   2 uur (tenzij anders vermeld)
Locatie:  Gemeentemuseum Den Haag (tenzij anders vermeld)

Beeldend werk maken

U kunt een keuze maken uit:

Schilderen:     

Fotografie:     

Mode:                

Film:                    

Een vakoverstijgende insteek kiezen

Kunst in een tijdsbeeld plaatsen en een link leggen met muziek: aan de hand van kunstwerken kunnen leerlingen vragen beantwoorden die voortkomen uit een ander vakgebied.

Geschiedenis:

Uw leerlingen verkennen de tentoonstelling Mondriaan & De Stijl aan de hand van een onderzoeksvraag en leggen creatieve verbanden met de tijd waarin de kunst is ontstaan. Hiervoor heeft het museum een rijke verzameling aan muziekstukken, foto’s, brieven, krantenartikelen en toneelstukken samengesteld.

Muziek:

Uw leerlingen ontdekken de overeenkomsten en verschillen tussen beeldende kunst en muziek. Leden van het Residentie Orkest spelen live bij diverse werken in het Gemeentemuseum Den Haag.

Vragen of aanmelden
Wilt u een workshop reserveren? Bel dan met 070 33 81 120 of stuur een e-mail naar educatie@gemeentemuseum.nl