Workshops

Op zaal kunst bewonderen en inspiratie opdoen, samen met een museumdocent. Daarna gaan leerlingen zelf creatief aan de slag in het museumatelier. 

 
De workshops vinden plaats bij wisselende tentoonstellingen.
 
Datum: ’s middags op aanvraag van dinsdag t/m vrijdag (tenzij anders vermeld). In overleg incidenteel ook op maandag of ’s ochtends mogelijk.
Duur: 2 uur (tenzij anders vermeld)
Locatie: Gemeentemuseum Den Haag (tenzij anders vermeld)
 
Beeldend werk maken 
U kunt een keuze maken uit:
 
Schilderen:
• Met Mondriaan als meester (landschap) 
• Voorbij de horizon (landschap)
• Kijk naar jezelf (portret, 120 min)
• Laat zien wie je bent (portret, 90 min)
 
Fotografie 
• Zoom in
 
Mode: 
• Passion for fashion (voor beginners)
• Pimp your clothes (voor gevorderden)
 
Film:   
Identiteit: ben ik dit?
 
Een vakoverstijgende insteek kiezen
 
Kunst in een tijdsbeeld plaatsen en een link leggen met muziek: aan de hand van kunstwerken kunnen leerlingen vragen beantwoorden die voortkomen uit een ander vakgebied.
 
Geschiedenis: 
Reizen door de tijd van Mondriaan (sluit aan bij 'De Stijl', Canon van Nederland)
Uw leerlingen verkennen de tentoonstelling Mondriaan & De Stijl aan de hand van een onderzoeksvraag en leggen creatieve verbanden met de tijd waarin de kunst is ontstaan. Hiervoor heeft het museum een rijke verzameling aan muziekstukken, foto’s, brieven, krantenartikelen en toneelstukken samengesteld.
 
Muziek: 
Klinkende Kunst – horen en zien
Uw leerlingen ontdekken de overeenkomsten en verschillen tussen beeldende kunst en muziek. Leden van het Residentie Orkest spelen live bij diverse werken in het Gemeentemuseum Den Haag.
 
Film:
Identiteit: ben ik dit?
Uw leerlingen leren keuzes te maken in het weergeven van hun eigen identiteit. Is wat je wilt overbrengen ook echt hoe mensen jou zien?
 
Vragen of aanmelden
De sector Educatie is op werkdagen bereikbaar voor meer informatie, tel. 070-3381120 of per e-mail: educatie@gemeentemuseum.nl.