Workshops

Voor leerlingen van het voortgezet onderwijs zijn workshops ontwikkeld met vaste thema’s. Een overzicht van alle workshops vindt u in het rechter zijmenu.

De workshops vinden plaats bij wisselende tentoonstellingen.

Datum:  ’s middags op aanvraag van dinsdag t/m vrijdag (tenzij anders vermeld). In overleg incidenteel ook op maandag of ’s ochtends mogelijk.
Duur:   2 uur (tenzij anders vermeld)
Locatie:  Gemeentemuseum Den Haag (tenzij anders vermeld)

Beeldend werk maken
Uw leerlingen verkennen samen met onze museumdocent de actuele tentoonstelling en gaan daarna in het museumatelier aan de slag. Kies uit de onderstaande workshops …

Schilderen:     

  • Met Mondriaan als meester (landschap)
  • Voorbij de horizon (landschap)
  • Kijk naar jezelf (portret)

Fotografie:     

  • Zoom in

Mode:                

  • Passion for fashion (voor beginners)
  • Pimp your clothes (voor gevorderden)

Film:                    

  • Social Media: Dit ben ik
  • WonderMaterials

Een vakoverstijgende insteek kiezen
Bij de onderstaande workshops staat eens niet het beschouwen van kunst centraal, maar het leggen van verbanden. Aan de hand van kunst zoeken we antwoorden op vragen die voortkomen uit een ander vakgebied.

Geschiedenis: De Stijl (Canon van Nederland)
Uw leerlingen verkennen de tentoonstelling Mondriaan & De Stijl aan de hand van een onderzoeksvraag en leggen creatieve verbanden met de tijd waarin de kunst is ontstaan. Hiervoor heeft het museum een rijke verzameling aan muziekstukken, foto’s, brieven, krantenartikelen en toneelstukken op een iPad samengesteld.

Muziek:               Klinkende Kunst – horen en zien
Uw leerlingen ontdekken de overeenkomsten en verschillen tussen beeldende kunst en muziek. Leden van het Residentie Orkest spelen live bij diverse werken in het Gemeentemuseum Den Haag.

Aardrijkskunde/maatschappijleer:        WonderMaterials
Wist u dat er 75 kg grondstoffen nodig zijn voor een mobiele telefoon? De eigenschappen van materialen en de waarde die wij hieraan toekennen staan in deze workshop centraal. Hun ideeën hierover verwerken de leerlingen in een eigen film die ze maken in het Filmhuis in Den Haag.

Vragen of aanmelden
De sector Educatie is voor meer informatie bereikbaar op werkdagen, tel. 070-3381120 of per e-mail: educatie@gemeentemuseum.nl.