Vaste rond- en inleidingen

Wilt u leerlingen laten kijken, denken en dichter bij de betekenis(sen) van een kunstwerk brengen? Onze museumdocenten nemen de leerlingen mee langs de kunstwerken van het Gemeentemuseum. Hier vindt u alle vaste rondleidingen en inleidingen voor alle klassen van het voortgezet onderwijs.
 


Het museumgebouw van Berlage

Het inmiddels tot monument uitgeroepen museumgebouw wordt tegenwoordig beschouwd als een hoogtepunt uit de moderne architectuur. Geen graniet of marmer maar een gevel van gewone baksteen. Architect H.P. Berlage wilde met zijn Haagse museumgebouw het publiek niet imponeren, maar uitnodigen. Tijdens de rondleiding komen onder andere de maatvoering, de constructie, de verlichting en het fenomeen ‘museummoeheid’ in verband met het ontwerp aan bod.

 

 


Hoogtepunten Gemeentemuseum Den Haag

Als een van de mooiste museumgebouwen uit de twintigste eeuw functioneert het Gemeentemuseum niet alleen als huisvestiging, maar het museumgebouw is zelf ook een topstuk onder de collecties. Deze rondleiding geeft inzicht in het ontwerp van het gebouw en leidt de leerlingen langs een selectie hoogtepunten uit de vaste collectie. Aan bod komen het Muliergebied als vaste tentoonstellingsvleugel voor kunstnijverheid, de Stijlkamers, het 18e-eeuwse Poppenhuis van Sara Rothé en de Victory Boogie Woogie van Piet Mondriaan.


Mondriaan en De Stijl

Voor meer informatie over deze tentoonstelling, klik hier.

Mauritshuis/Gemeentemuseum: Topstukken

Tijdens deze rondleiding komen in totaal 10 topstukken uit beide collecties aan bod.
Voor meer informatie over deze tentoonstelling, klik hier.

Ontdek het moderne

Voor meer informatie over deze tentoonstelling, klik hier.

Vragen of aanmelden

De afdeling Educatie is voor meer informatie bereikbaar op werkdagen tussen 8.30- 16.00 uur, tel. 070-3381120 of per e-mail: educatie@gemeentemuseum.nl.

Al uw keuze gemaakt? Meldt u direct aan door onderstaand digitaal aanmeldigsformulier te downloaden! U kunt het formulier invullen en e-mailen of opsturen per post.