Kijkwijzers bij tentoonstellingen

De opdrachten uit een tentoonstellingskijkwijzer horen bij een specifieke (vaste of tijdelijke) tentoonstelling. Om reden van productie zijn deze kijkwijzers circa vier weken na de opening van een tentoonstelling beschikbaar.

  • Berlage (***)

Het ontwerp van Berlage is niet alleen een icoon van onze nationale museumarchitectuur, maar geldt ook internationaal als een van de belangrijkste museumgebouwen van de twintigste eeuw.

Hier gaan uw leerlingen aan de slag met kunstbeschouwing. Deze kijkwijzer sluit aan bij de tentoonstelling Mondriaan & De Stijl.

  • Mondriaan voor beginners *

Uw leerlingen maken op een luchtige manier kennis met het werk van Mondriaan. Deze kijkwijzer sluit aan bij de tentoonstelling Mondriaan & De Stijl.

  • Jan Toorop ( 27 februari t/m 20 mei)

Deze kijkwijzer bevat een aantal kijkoefeningen die ontwikkeld zijn door thinking museum. Visible Thinking is een manier van kunst beschouwen aan de hand van verschillende oefeningen (routines).

Vragen of aanmelden

De afdeling Educatie is voor meer informatie bereikbaar op werkdagen, tel. 070-3381120 of per e-mail: educatie@gemeentemuseum.nl.
Al uw keuze gemaakt? Meld u direct aan!

Downloads