Karel Appel

Vanaf 16 januari 2016

Karel Appel is internationaal gezien misschien wel de beroemdste Nederlandse kunstenaar van de tweede helft van de 20e eeuw. Vaak wordt zijn werk direct in verband gebracht met CoBrA, maar in dit grootse retrospectief zal ditslechts een van de vele thema’s zijn waarmee Appel vanuit velerlei en verrassende gezichtspunten opnieuw wordt belicht.

De tentoonstelling in het Gemeentemuseum vormt de spil van een brede internationale herontdekking van Karel Appel. In 2016 is het tien jaar geleden dat hij is gestorven. Het Gemeentemuseum werpt een frisse blik op een oeuvre dat zich over meer dan zes decennia uitstrekt. Zo komen zijn vroege inspiratie door psychopathologische kunst aan bod, zijn experimenten met uiteenlopende stijlen en zijn zeer eigen - soms bijna abstracte - interpretatie van klassieke thema’s zoals het naakt, het portret, het landschap of het stadsgezicht.

Activiteiten

Vragen of aanmelden

De sector Educatie is voor meer informatie bereikbaar op werkdagen, tel. 070-3381120 of per e-mail: educatie@gemeentemuseum.nl.