Hubert de Givenchy: To Audrey with love

26 november 2016 t/m 26 maart 2017

In het najaar 2016 presenteert het Gemeentemuseum Den Haag een groots retrospectief van Hubert de Givenchy, een levende legende in de geschiedenis van de haute couture.

Deze bijzondere tentoonstelling is een eerbetoon van couturier Hubert de Givenchy aan zijn muze Audrey Hepburn. Als actrice droeg Audrey Hepburn de creaties van De Givenchy in haar meest bekende films, zoals How to steal a Million en Breakfast at Tiffany’s. Het Gemeentemuseum brengt dit prestigieuze project samen met Monsieur Hubert de Givenchy zelf tot stand.

Leerlingen en studenten van alle vakopleidingen mode kunnen zich verheugen op schitterende ontwerpen van een van de grootste couturiers van de 20e eeuw. Esprit en tijdloze schoonheid openbaren het bijzondere verbond (van De Givenchy en Hepburn) in vriendschap en elegantie.

Over zijn ontwerpen zegt Hepburn: ‘Givenchy’s clothes are the only ones I feel myself in. He is more than a designer, he is a creator of personality.’

Op de tentoonstelling te zien zijn ook ontwerpschetsen, tekeningen, foto’s en filmbeelden die de jaren van Hubert de Givenchy bij het modehuis Maison de Givenchy tot leven brengen: van de opening in 1952 tot in 1995.

Voor alle ‘doeners’ kan het tentoonstellingsbezoek worden gecombineerd met een workshop: samen met een museumdocent bezoeken de leerlingen de tentoonstelling en vertalen daarna in het museumatelier hun inspiratie naar een eigen ontwerp.

Vragen of aanmelden

De sector Educatie is voor meer informatie bereikbaar op werkdagen, tel. 070-3381120 of per e-mail: educatie@gemeentemuseum.nl.