Docentenmiddag

Tijdens docentenmiddagen worden specifieke workshops voor het voortgezet onderwijs toegelicht en krijgt u als docent de mogelijkheid om de workshop zelf te doorlopen. Hou onze website in de gaten voor docentenmiddagen in 2014.

Docentenmiddag - Klinkende Kunst

Op maandag 17 maart van 15 – 16.30 uur organiseert het Gemeentemuseum Den Haag in samenwerking met het Residentie Orkest een bijzondere docentenmiddag met veel kijk- en luisterplezier. Onder begeleiding van een museumdocent en een strijkkwartet van het Residentie Orkest neemt u op zaal de overeenkomsten en verschillen tussen beeldende kunst en muziek onder de loep. In de loop van de middag wordt duidelijk dat ook een schilderij ritme en harmonie laat zien, net zoals muziek kleur en contrast laat horen.

We willen u op deze manier kennis laten maken met onze  vakoverstijgende workshop ‘Klinkende Kunst’ waarbij de leerlingen kijken, luisteren en ontdekken door doe-opdrachten op zaal uit te voeren. Tijdens een korte introductie met koffie en thee lichten we toe, hoe u deze workshop kunt koppelen aan de kerndoelen van de onderbouw en de kernbegrippen uit de examensyllabi.  Het gehele programma zal een kleine 1,5 uur duren.

Aanmelden

Aanmelden voor docentenmiddagen is verplicht en kan bij de afdeling Educatie. Wij verzoeken u om tijdig door te geven wanneer u onverhoopt toch niet in de gelegenheid bent om te komen. De afdeling Educatie is bereikbaar op werkdagen tussen 8.30- 16.00 uur, tel. 070-3381120 of per e-mail: educatie@gemeentemuseum.nl.