Alice Neel

5 november 2016 – 12 februari 2017

Alice Neel was een schilder van het moderne leven, haar portretten weerspiegelen verschillende opvattingen, levensstijlen en sociale mores.

Deze tentoonstelling in het Gemeentemuseum is een rijke schildertentoonstelling over portretten. Alice Neel wordt beschouwd als een van de belangrijkste Amerikaanse figuratieve schilders van de 20e eeuw. Veel mensen die Neel schilderde waren verre van beroemd, omdat ze zich voornamelijk richtte op haar buren, vrienden en familie. Zijn onbekende mensen voor anderen wel interessant om naar te kijken? Jazeker! Alice Neel laat ons een deel van hun identiteit zien waarin we onszelf herkennen. Ze verschaft ons een intieme kijk op aspecten van hun leven die tegelijkertijd deel uitmaken van ons leven. Of, zoals de Franse dichter en criticus Charles Baudelaire, zei: zij zag het universele in het bijzondere en vond schoonheid in de verbinding tussen het eeuwige en het vluchtige.

De portretten van Alice Neel bieden voor leerlingen veel aanknopingspunten om na te denken over het huidige moderne leven en hun eigen identiteit. Wat bepaalt je eigen identiteit en die van een ander?

Activiteiten

Vragen of aanmelden

De sector Educatie is voor meer informatie bereikbaar op werkdagen, tel. 070-3381120 of per e-mail: educatie@gemeentemuseum.nl.