Ontdek het moderne

In de tentoonstelling Ontdek het moderne toont het Gemeentemuseum hoogwaardige collectiestukken uit de periode van de 19e eeuw tot nu. Het leggen van verbanden staat hier centraal.

In Ontdek het moderne is niet zozeer vanuit stromingen gedacht, maar eerder in lijnen van beïnvloeding. Leerlingen kunnen zich laten verrassen door de nieuwe, onderlinge dialogen die tussen de werken tot stand komen. Topkunstenaars als Claude Monet, Wassily Kandinsky, Pablo Picasso, Piet Mondriaan, Francis Bacon, Constant en Louise Bourgeois: ze zijn er allemaal. Ze reflecteren op de tijd waarin zij leven of leefden. Kunst kan daarom helpen een tijd beter te begrijpen. Net zo als gebeurtenissen in de samenleving de betekenis van een kunstwerk kunnen kleuren.

De opstelling van Ontdek het moderne is regelmatig aan wisselingen onderhevig. Mocht u voor een specifiek werk komen, neem dan van tevoren contact op met de sector Educatie.

Activiteiten

Vragen of aanmelden

De sector Educatie is voor meer informatie bereikbaar op werkdagen, tel. 070-3381120 of per e-mail: educatie@gemeentemuseum.nl.